Ejer du et sommerhus, så er der god grund til at kigge nærmere på mulighederne for at udleje det privat – især da rigtig mange danskere er blevet hjemme i ferien i denne sommer.  Det betyder at rigtig mange har søgt med lys og lygte efter ledige sommerhuse de kunne leje for at komme væk fra den trivielle hverdag uden at bryde Coronaens rejserestriktioner.

Det her medført en rigtig god sæson for de danske sommerhusudlejere, som har kunnet glæde sig over en total udsolgt højsæson.  Så udlejer du ikke allerede dit sommerhus, så overvej om du ikke skulle tilbyde dit sommerhus til nogle af de feriedesperate danskere, der står klar til at betale en god pris herfor.

Bruger du kun dit sommerhus i få uger om året, så er det værd at overveje mulighederne for at få en ekstra indkomstkilde ved at udleje de ledige uger.  Udleje sommerhuset i de uger, hvor du alligevel ikke bruger sommerhuset. Det er sjældent, at man har mulighed for at holde ferie gennem hele sommeren, og det giver derfor god mening at gribe chancen for en ekstra indkomst ved at udleje sommerhuset resten af tiden.

Det betyder ikke så meget og du blot ejer et lille simpelt traditionelt sommerhus eller et stort flot poolhus.  Der er stor efterspørgsel efter alle sommerhustyper, da danskerne har vidt forskellige personlige præferencer og budget til rådighed.

Den primære årsag til at udleje dit sommerhus er selvfølgelig den ekstra indkomst der følger med.  Sommeren er ofte en dyr periode, hvor udlandsferier og dyre aktiviteter tærer godt på budgettet.
Der er rigtig gode penge at tjene ved at udleje sit sommerhus, og hvis man sørger for at gøre det i perioder, hvor man ikke selv bruger det, vil denne udlejning stort set ikke være til besvær. Det er altså både en nem og oplagt indkomst, der kan give dig råd til at lave lidt mere i din sommerferie. Det kan endda også være i andre ferier som påsken eller efterårsferien, hvor danskerne også ofte tager i sommerhus.

Men udlejer man sit sommerhus privat, så følger der også en række praktiske opgaver med i købet.  Eksempelvis administration af bookingen, klargøring af sommerhuset, nøgleudlevering, rengøring, aflæsning og forbrugsafregning.   Til gengæld kan man beholde hele lejeindtægten selv, så regner man sin timepris ud, så bliver det ekstra arbejde ganske godt betalt.

Men hvis man ikke har tiden og overskuddet til at stå for alt det praktiske i forbindelse med udlejningen, så kan man selvfølgelig også overveje at tilmelde sit sommerhus til udlejning hos et af de lokale sommerhusudlejningsbureauer, som typisk findes i sommerhusområdet.

Bureauet overtager dermed alt arbejdet, lige fra annoncering til nøgleudlevering, rengøring og afregning. Du modtager så blot en overførsel til din bankkonto en gang om måneden.  Men vær obs på, at bureauerne selvfølgelig tager sig godt betalt for denne service – typisk mellem 30 og 40% af lejebeløbet.

Men uanset hvad du vælger, så kan du tjene penge på at udleje dit sommerhus, uden at skulle bekymre dig om stort set noget som helst. Det er en oplagt ekstra sommerindkomst, som er en god idé at overveje, hvis dit sommerhus alligevel står tomt.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar