Katte er populære kæledyr og det er der ikke noget at sige til. De er underholdende, søde, sjove og gode til at holde med selskab. Samtidigt behøver de ikke helt ligeså meget opmærksomhed som en hund for eksempel gør.

Det er dog en udbredt misforståelse, at katte ikke kræver omsorg, ressourcer og opmærksomhed. De skal fodres, aktiveres, socialiseres og rengøres. Overvejer du at få en kat, skal du derfor læse med her, så du kan blive klogere på hvordan du forbereder dig bedst muligt og finder det rigtige katteudstyr.

 

Inde- eller udekat?

Først og fremmest skal du overveje, om din kat skal være en udekat eller en indekat. Der kan være fordele og ulemper ved begge, som vil blive gennemgået her.

Fordelene ved at have en udekat er, at den automatisk får motion og aktivering, når den er udenfor. Samtidigt behøver du ikke bekymre dig om en kattebakke, medmindre den er killing og skal gøres renlig. Ulemperne er dog, at du ikke altid kan holde styr på den. Den kan måske finde på at blive væk i et par dage. Ligeledes risikerer du også, at den kan komme galt afsted og i værste fald blive kørt ned. Samtidigt skal du også være bevidst om, at udekatte egentlig kun må færdes på din matrikel.

Fordelene ved at have en indekat er, at den vil være i sikkerhed for biler, mennesker og andre katte og dyr. Samtidigt behøver du ikke bekymre dig om at indhegne din have, hvis du bor i hus. Ulemperne er, at en indekat kræver mere aktivering. Du skal lege med den og sørge for, at den få bevæget sig. Samtidigt skal du også rengøre dens kattebakke på daglig basis og skifte kattegrus en gang om ugen.

Du skal vælge det der passer bedst til dig og din boligsituation, ligesom du også skal vælge en kat med et temperament, der passer til at være enten en inde- eller udekat.

 

Køb det rigtige kradsetræ

En kat har brug for et kradsetræ, ligegyldigt om det er en inde- eller udekat. Katte elsker nemlig at kradse, at sidde højt og at kunne gemme sig i små huler. Et godt kradsetræ skal derfor opfylde alle disse behov.

Nogle har forbehold for at have et kradsetræ, da de ikke synes, at kradsetræer er pæne. Her bliver man dog nødt til at sætte kattens behov først. Derudover kan man finde rigtig mange flotte og skulpturelle kradsetræer, som ikke er grimme.

Kradsetræer kommer også i mange forskellige størrelser, så de kan passe ind i ethvert hjem. Har du meget gulvplads, kan du finde et der er stort. Har du lidt gulvplads, kan du købet et kradsetræ, der er smalt men gå hele ven op til loftet. Hvis du ingen gulvplads har, kan du købe et kradsetræ, der kan hænges op på væggen.

Hos nogle dyrehandlere kan du selv designe dit kradsetræ. Dette kan være en fordel, da du så kan tilpasse det præcis til dit hjem og din kats behov.

Mangler du inspiration til kradsetræer, kan du tage et kig forbi Jekas Hund og Kat, der har et stort udvalg af kradsetræer.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar