Lærere er blandt hverdagens helte: De lægger krop og sjæl i at ruste næste generation til voksenlivet – en opgave, som kræver overmenneskelige mængder af tålmodighed, stålfasthed og selvopofrelse. Derfor er det vigtigt, at de kommer hjem til et hus med fred til at slappe af, mærke efter og forberede sig til morgendagen. Det kan virke uoverskueligt at skabe sådan et miljø efter en opslidende arbejdsdag. Men du behøver ikke opfinde den dybe tallerken for at skabe sjælero i dit hjem: Følg blot de råd, som vi har samlet her.

Rent hus, rent sind

Det første skridt er nok det vigtigste: sorter og giv alt et hjem. Det nytter ikke at forsøge at forberede timerne ved sofabordet, hvis du ikke kan komme til for råbende børn. Du skal sætte grænser, og det kan du nå langt med ved blot at indrette. Placer legetøjet på børneværelset og skab et legemiljø, de ikke har lyst til at forlade. Indret et hjemmekontor med et rigtigt skrivebord. Gå dine ejendele igennem: Skil dig af med det, der ikke tjener et formål og bare stresser, og organiser resten, så det giver funktionelt mening. Hvis du kan finde ting, når du skal bruge dem – og ikke skal se på dem i en stressende rodebunke – bliver det nemmere at fokusere.

Hav sikkerhedsnettet klar

Selvom de fleste foretrækker at tro på, at de vil være ansat for evigt, så forholder det sig desværre ikke altid sådan. Det kan nemt blive en stressfaktor i økonomisk usikre tider, hvis man aldrig helt føler sig sikker – og derfor er det vigtigt at have styr på, hvad man gør, hvis man bliver arbejdsløs. Her kan Lærernes a-kasse hjælpe dig: De sigter efter at dække alle danske underviseres ryg i tilfælde af ledighed og hjælper dem videre i job med kvalificeret rådgivning og networking. At blive medlem her vil klart give dig mere overskud til at nyde dit job, mens du har det.

Undgå forstyrrelser

Når organiseringen af hjemmet og sikkerhedsnettet er i orden, er det tid til at kigge dine arbejdsvilkår derhjemme efter i sømmene. F.eks. er hjemmekontoret intet værd, hvis husets øvrige beboere kommer og går i det, som de vil, og stjæler dit fokus – så sørg for at aftale, at de kun må forstyrre i nødsituationer, og at det ikke er en legezone. Rent teknisk bør du også sørge for, at hakkende telefonforbindelser og svagt internet ikke afbryder dit arbejds-flow. Du gør klogt i at tjekke din hastighed og pris på dit internet-abonnement, så du får det optimale for dine penge.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar