Hvis du er interesseret i arkitektur, er der mange muligheder i Aarhus. Du kan gå på opdagelse i en verden af arkitektur, der breder sig fra museer til gamle bydele, og gallerier til teatre. Uanset hvad du er interesseret i, finder du helt sikkert spændende arkitektur, du kan gå på udforskning i.

 

Når du går på opdagelse i Aarhus’ arkitektur er der mange muligheder for at lade dig inspirere, og hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte, kan du herunder finde bud på idéer til, hvor du kan begynde din udforskning i arkitektur i Aarhus. Du finder desuden yderligere informationer og inspiration på TipAarhus.dk.

 

Den Gamle By i Aarhus

 

Den Gamle By er et købstadsmuseum. Med sine charmerende brostensbelagte gader, og skæve og rustikke bindingsværkshuse, er det som at træde tilbage i en helt anden tid. Det kan være en spændende fornemmelse, og hvis du skal prioritere at nå at se noget i Aarhus, bør Den Gamle By stå højt på din liste. De mange forskellige bygninger, i forskellige farver, giver et billede af en bydel, som den stod for mange år siden.

 

Moesgaard Museum

 

Moesgaard Museum er et spændende og interessant besøg allerede fra første syn udefra. Med det markant skrånende tag med græs på toppen, er det et fascinerende syn. Det er endda muligt at gå en tur på taget, som gik du i en minimalistisk park. Fra toppen af taget har du en dejlig naturudsigt til Moesgaard skov, hvor træerne breder sig så langt, øjet rækker. Du har også udsigt til østkysten. Det er en spændende arkitektur at gå på opdagelse i både udvendigt og indvendigt.

 

Det er desuden på Moesgaard Museum, at du finder Grauballemanden og den spændende historie omkring ham.

 

Botanisk Have og Væksthusene

 

Hvis du er mere til natur og planter, er Botanisk Have og Væksthusene et besøg værd. Det kan også minde lidt om fremtiden, når man ser den sjove form på kuplen med de mange ruder udefra. De kaldes Væksthusene, og de har navnet, fordi de indeholder næsten 2000 forskellige plantearter i alverdens former og farver fra mange forskellige steder i verden.

 

Du finder Væksthusene placeret i Botanisk Have, og det er derfor tilsammen den komplette oplevelse af natur, botanik og grønne fingre. I Væksthusene finder du flere forskellige klimazoner, som skifter både i temperatur og plantearter.

 

Alle tre forslag er et besøg værd, hvis du vil se noget af det arkitektur, som Aarhus kan byde på – og samtidig få en spændende oplevelse inde i bygningerne.

 

Så kast dig ud i Aarhus’ mange oplevelser. Byen er heldigvis ikke større, end det sagtens kan klares på en enkelt dag i en weekend.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar