Flere og flere af os bruger alt for lang tid foran skærmen bag lukkede døre. Det kan der såmænd være rigtig god grund til. Rigtig meget lige fra skattebetaling til underholdning foregår nemlig online. For langt de flestes vedkommende kan det samme siges om deres job. Problemet er bare, at den slags ingenlunde er sundt. Ikke nok med at vi har brug for bevægelse og en høj puls fra tid til anden. Vi har altså også brug for sol mod huden og frisk luft i lungerne. Det er trodsalt sådan vores forfædre har levet i tusindvis af år, og alt tyder på, at den slags er essentielt for både den fysiske og mentale sundhed.

Bål i haven og meget mere

Kigger man i hvert fald i statistikken, er det tydeligt, at særligt unge er ramt af både stress og angst i alt for stort omfang. Desværre kan det være svært at gøre noget ved det, for hvordan får man lige lokket sig selv og ungerne ud i sollyset. Der er selvfølgelig mange muligheder, men ofte kræver de både tid og overskud, og det kan være helt utænkeligt at arrangere den slags dagligt. Det er i den sammenhæng, at haven kommer i spil. Langt de fleste danskere har en have af forholdsvist stor størrelse, som de ikke bruger til særligt meget andet end at slå græs på. Hvis du indretter den lidt hyggeligt og spændende, kan du dog hurtigt få lokket familien med udendørs. Det kræver nemlig bare, at I har en god og hyggelig undskyldning.

Den kunne for eksempel komme i form af en bålplads i haven. En bålplads er først og fremmest nem og billig og lave, men har man først en kan den inspirere til utallige aftner omkring bålet med familie og venner. Det kan nemlig bruges fra alt fra at lave mad til bare at lære de små at tænde et bål og se lyset vokse i deres øjne, når de lærer noget praktisk, der ikke foregår på en skærm. Bålpladsen er naturligvis kun første skridt på vejen. Hvad bliver det næste?

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar