Drivhuset kan både bruges til at selvforsyne husstanden med mad, men den kan også bruges som et samlingspunkt for hygge. Hvis du skal til at købe drivhus, kan det være en god idé at overveje, hvad drivhuset skal bruges til. Der er forskel på, om drivhuset skal bruges som hyggekrog eller til grøntsager og planter.

En hyggekrog i haven

Drivhuset kan indrettes som en fin hyggekrog i haven. Du kan placere en bænk med pyntepuder og tæpper i drivhuset. Det vil skabe en hyggelig stemning, som indbyder til mange gode stunder. Samtidig er der stadig plads til planter, der kan placeres rundt omkring bænken. Drivhuset kan altså indrettes som en lille oase, hvor der er mulighed for at slappe af og koble fra. Der findes mange fine drivhuse, der passer perfekt til en hyggekrog i haven.

Hvis du vil bruge drivhuset som en hyggekrog, kan det være en god idé at købe et drivhus med flere vinduer. På den måde sikre du, at der kan blive luftet godt ud, så det er rart at tilbringe tid i drivhuset.

Planter i drivhuset

Hvis du overvejer at lave dit drivhus om til en hyggekrog i haven, kan du overveje at investere i planter som citron, oliven, roser eller figner. Planterne vil passe godt ind i den hyggelige oase, og desuden vil der være fint med plads til en bænk eller havestole. Planterne vil egne sig særligt godt i drivhuset, fordi der er en højere luftfugtighed i drivhuset.

Planterne tåler dog ikke frost, og derfor skal du passe ekstra godt på dem i vinterhalvåret. Du kan enten vælge at sende dem på planteskole, eller også kan du beklæde drivhuset med et specielt lag af bobleplast, der er lavet til drivhuse.

Placering af drivhuset

Når du vælger placering af drivhuset, er det vigtigt at overveje, om det skal bruges som hyggekrog eller som almindeligt drivhus. Hvis drivhuset kun skal bruges til planter, kan det være en god idé at placere den et sted med meget sol. Skal du derimod bruge drivhuset som hyggekrog, kan den placeres, hvor der ikke altid er fuld sol.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar