Det kan nogle gange være en svær affære at vide, om du skal skifte til LED-lys derhjemme, og det kan ikke altid være til at vide, hvornår du præcis skal gøre det.

Der er mange gode grunde til at skifte de gamle glødepærer ud med mere moderne LED-lys, og du vil med garanti mærke forskellen på den positive måde.

Her er en guide med tre grunde til, hvorfor du bør skifte til LED-lys derhjemme.

Tænk på miljøet

Du sparer utrolig meget energi ved at skifte til den meget mere miljøvenlige LED-pære. Med andre ord er glødepæren direkte skadelig for miljøet, fordi den bruger så utroligt meget energi på at være varm i stedet for bare at lyse, som en god pære burde.

Du bør virkelig overveje at gøre miljøet en stor tjeneste ved at skifte. På den måde skal du heller ikke have dårlig samvittighed, hvis du kommer til at lade et lys stå tændt ved et uheld eller noget andet lignende. I hvert fald ikke lige så meget som havde det været en glødepære.

Det betyder dog ikke, at du bare skal lade dine pærer stå og lyse for ingen nyttes skyld, fordi de ikke bruger de samme mængder energi og ressourcer at have til at stå tændt.

I stedet bør du være opmærksom på at slukke alt lys, når du for eksempel forlader din bolig eller går ud af et rum, du ikke regner med at skulle ind i i den næste korte periode.

Du kan gøre en virkelig stor forskel for miljøet ved at skifte til LED-pærer, og du bør helt sikkert overveje, hvilke steder og forhandlere, du kan snakke med og eventuelt købe pærerne hos.

Føl dig tryg

Du skal kunne føle dig tryg i dit eget hjem. I dette tilfælde er det ikke kun, hvis du er i dit eget hjem, det er faktisk også og især, hvis du ikke er hjemme.

Glødepærer kan nemlig blive meget varme, fordi størstedelen af deres strøm og energi bliver omdannet til termisk energi, hvilket betyder, at den kan udgøre en stor risiko for brand.

På den anden side er du i meget sikre hænder, hvis du køber LED-lys og skifter de gamle og brandfarlige glødepærer ud. Du kan på den måde både føle dig tryg ved at lade et lys stå tændt, når du tager hjemmefra i kort tid, men også mens du sover eller har et lys tændt i et andet rum.

Spar penge

Du kan spare rigtig mange penge med LED-lys. Det kan godt være, at det ikke ser så nostalgisk og retro ud, som de gamle glødepærer, men du kan med garanti finde nogle, som du selv synes er flotte.

Desuden bliver de fleste lamper også designet til nye pærer, og du vil derfor ikke have noget som helst problem med at finde en pæn og nydelig løsning til din indendørs belysning.

Hvis du har nogle spørgsmål, kan du eventuelt henvende dig til din ven eller nabo for at høre om, hvilke erfaringer vedkommende har med deres belysning.

 

 

 

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar