Det kan være en jungle at finde den helt rigtige router, som både dækker godt indendøre, men som også kan dække udendørs. Når jeg selv arbejder hjemmefra som SEO konsulent, kan jeg godt lide at sidde på terrassen, såfremt det danske vejr tillader det.

Især siden marts 2020, hvor jeg har været hjemsendt, og arbejdet hjemmefra for mine kunder, har det været et vigtigt punkt at mit WiFi har kunne dække i hele huset.

 

Der findes en del løsninger til hvordan du får fuld internetadgang på din matrikel. Der findes løsninger som wifi extenders, og mesh netværk. Jeg tror selv igennem tidens løb at jeg har eksperimenteret med 8-10 forskellige brands og løsninger, men ikke rigtigt fundet frem til den perfekte løsning… Indtil nu.

 

Jeg afprøvede en Ubiquity Amplify HD, med tilhørende extendere, som man bare smækker direkte i stikkontakten, rundt i huset, for at skabe et mesh network. På den måde kan du få rigtig god dækning i hele dit hus. Jeg ville have købt en extender til at sætte i garagen, så jeg også var sikker på at have knald god dækning i haven. Men det blev slet ikke nødvendigt.

 

I dag sidder jeg på de gode solskinsdage og arbejder på min laptop, en god stykke væk fra huset. Det betyder at jeg stadig kan hente tung data ned, når jeg sidder og analyserer mine kunders hjemmesider og den generelle konkurrence for dem.

 

Arbejder man hjemmefra og ønsker ikke at kable sin laptop, så er det vigtigt at du får en god router/extender, der også kan håndtere båndbredden, så du kan sidde uforstyrret og holde dine zoom møder, eller arbejde på virksomhedens hjemmeside.

 

Den alternative løsning

Har man ikke lige pengene til at professionel setup, er der altid fallback løsningen. Endten træk en lang kabel, eller anvend din mobils funktion “internetdeling”. Denne funktion kan få dig på internettet uanset hvor langt væk fra kontoret eller huset du befinder dig.

Husk dog på at det er en god idé, lige at tjekke op med hvilket abonnement du har. Men for tiden tilbyder teleselskaberne faktisk fri data, som ofte ligger på 1000GB data. Hvilket er en pæn slat, og burde være tilstrækkelig for de fleste mennesker.

Ofte kan du faktisk trække en bedre hastighed på dit 4G netværk, eller det endnu bedre og nyere netværk 5G, men det er ikke overalt denne teknologi er rullet ud endnu.

 

Min anbefaling er, og vil nok i lang tid være Ubiguity’s Amplify HD løsning, så er du sikret et stabilt netværk, og så kan du endda styre hvor meget båndbredde resten af familien skal tildeles, og hvor lang tid de kan tilgå nettet.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar