Nye gardiner kan gøre en kæmpe forskel i dit hjem. Mange vælger at overtage de gardiner, der er i hjemmet, når de får nøglerne til et nyt hus eller lejlighed. De passer jo til vinduerne og de tidligere beboere vil næsten aldrig kunne bruge dem i deres nye hjem, hvor vinduerne formentligt har andre mål. Samtidig er det en større investering og i forbindelse med en flytning, er der som regel rigeligt med udgifter. Det kan også være en god idé at have boet et stykke tid i det nye hjem, inden man beslutter sig for, hvad der passer til ens stil og behov.

Farver og striber

Plissegardiner kan fås i alverdens stof- og farvekombinationer. Du kan selvfølgelig vælge den ensfarvede, hvor hele farveskalaen er til rådighed eller du kan vælge et mix af farver på det enkelte gardin. Gardinerne i flere farver er særligt populære på børneværelserne.

Du kan også vælge forskellige typer stof, i forhold til om du ønsker et meget tyndt og let gardin, et kraftigere gardin eller et decideret mørklægningsgardin. Mørklægningsgardinet kan være rart i soveværelset, særligt i sommermånederne med de lyse nætter. Det kan også være en fordel med kraftige gardiner i rum med meget store vinduespartier, hvor solen næsten kan blive for dominerende og blænde.

Betjening

Plisségardiner er meget simple at betjene. Det kan gøres ved hjælp af snoretræk, et håndtag en fjernbetjening eller endda via din smartphone. Der er altså alle muligheder for at få det så bekvemt som muligt.

Begræns den dyre varmeregning

Energipriserne kommer til at stige i 2022, hvilket er varslet fra flere sider af. Det bliver endda så meget, at regeringen er blevet bedt om at gribe ind, da det for nogle kan blive rigtig dyrt og gå voldsomt ud over privatøkonomien. Årsagen til de stigende priser skyldes, at prisen på naturgas er steget. Efterspørgslen på naturgas har været usædvanlig høj samtidig med, at Rusland har reduceret deres leverancer af gas til Europa. Og som altid, når der er tale om udbud og efterspørgsel, så vil et mindre udbud resultere i en højere pris, eftersom efterspørgslen er uændret.

Det giver derfor god mening at overveje plisségardiner, der gør det nemmere at spare på energien. Eksempelvis ved at vælge gardiner i isolerende stof, kan du mindske træk fra vinduerne. Generelt kan du med de rette gardiner holde på varmen om vinteren, holde den ude om sommeren og samtidig forbedre dit indeklima.

Categories:

Tags:

Comments are closed