Skimmelsvamp er noget, som man for alt i verden rigtig gerne vil undgå. Skimmelsvamp er både usundt, sundhedsskadeligt og lugtende. Men hvad er skimmelsvamp egentlig? Hvordan forebygger du bedst dit hus mod det? Og hvad gør du, hvis skaden allerede er sket? Alt dette får du svar på lige her.

Hvad er skimmelsvamp egentlig?

Skimmelsvamp dækker over en masse forskellige svampe, som du med sikkerhed kommer til at støde på i løbet af dit liv. Den skimmelsvamp, som du kan finde i din bolig, opstår typisk på grund af fugt. Den mængde af fugt, der kan forårsage svampen, er ikke hensigtsmæssigt, og det vidner om, at der er noget, der ikke er, som det skal eller bør være. Men også den mug, som du kan finde på for gammel mad, er faktisk også en form for skimmelsvamp, som dog ikke smitter videre i dit hjem.

Hvordan forebygger man skimmelsvamp?

Man kan gøre en del for at undgå, at der begynder at vokse skimmelsvamp i hjemmet. Det handler blandt andet om at holde luftfugtigheden nede og lufte grundigt ud hver evig eneste dag. Hertil bør du forsøge så vidt muligt at holde alle dine overflade og kroge (især i vinduerne, hvor der kan være fugt) rene. På den vis mindsker du vækstmulighederne for svampene mest muligt.

Hvad hvis der allerede er opstået skimmelsvamp?

Hvis problemet allerede er sat i gang, kan du på egen hånd gør en del for at redde situationen. Her er en af de bedste metoder desinficering med forskellige midler. Varmebehandling kan også være en mulighed enten med en varmeblæser eller en føntørrer, da skimmelsvamp ikke kan overlade en temperatur på over 85 grader.

Hvor vokser skimmelsvamp typisk?

Du bør hele tiden holde øje med dit hjem, så du kan slå til, hvis der skulle opstå bare en lille smule svamp rundt omkring. De typiske steder er følgende:

  • I kælderen. Kældre i huse er ofte meget fugtige, og her kan skimmelsvampen leve i bedste velgående. Du bør derfor være opmærksom på at få luftet ud i din kælder, ligesom du normalt gør i resten af boligen.
  • Vindueskarmen. Her er der ligeledes ofte fugtigt som tidligere nævnt. Der dannes især kondens i vinduerne i de kolde måneder. Du bør hver morgen tørre vinduerne grundigt af med et viskestykke for at undgå, at der begynder at opstå skimmelsvamp.

Categories:

Tags:

Comments are closed