gråt hus med nyt tag

Et godt tag kan stå imod storme og orkaner, og så kan det tilføre dit hus enormt meget værdi. Et nedslidt tag kan derimod betyde råd, fugt og forsage stor skade på huset på både den korte og den lange bane. Hvordan kan du se om dit hus trænger til nyt tag? Det får du svar på i denne artikel.

1. Sidder alle tagsten og tagplader fast?

Først skal du tjekke om alle tagsten og tagplader sidder ordentligt fast. Løse tagsten kan være direkte farligt under eksempelvis en storm eller orkan, herudover så kan løse tagplader være skyld i, at der løber vand ind under taget, og at der dermed kommer fugt og råd.

 

2. Ligger tagsten og tagplader, så de leder vandet væk?

Det er yderst vigtigt at dine tagsten og tagplader er lagt, så de leder vandet væg fra taget. Gør de ikke dette, så kan der samle sig store mængder vand, som igen kan forsage fugt og råd.

 

3. Er understrygningen uden revner?

Dette er et yderst vigtigt punkt, da en utæt understrygning ikke kan holde vand og vinterens vejr ude. Dette skal helst tjekkes hvert år og gennemgås hvert femte år, for at sikre, at alt er som det skal være. Er der revner eller huller i din understrygning, så kan det være tegn på at det er tid til at få et nyt tag.

 

4. Er tagrenderne rene og fri for mos?

For at vandet kan løbe væk fra dit tag, så er det vigtigt at dine tagrender er tomme og rene, sørg derfor for at rense og rengøre dine tagrender, så dette er muligt.

 

Et nyt tag kan øge værdien på dit hus

Ikke nok med at et nyt tag, kan holde fugt, råd og svamp ude, så kan det også øge værdien på din bolig markant. Det kan herunder ændre din boligs udseende og få det til at ligne et splinter nyt hus.

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar