eleftersyn

Det er generelt bare en god ide at sikre dit hus, men du kan have flere grunde til, at du gerne vil sikre dit hus nu. Det kan være, fordi der flytter et barn eller kæledyr ind hos familien, og der derfor skal være sikret forskellige ting. Det kan også være, fordi naboens hus gik i flammer på grund af dårligt konstrueret el eller mange andre ting.

Hvad end det nu kan være, kan du her læse nogle råd til, hvordan du kan sikre dit hus, så der er mindre chance for en ulykke, indbrud eller andet.

Eltjek/eleftersyn

Det første, du nemt kan gøre, er at få foretaget et eleftersyn eller eltjek, som endelig er det samme. Det er et tjek af husets elinstallationer. Der tjekkes efter fejl og mangler, som kan blive dyre, når de skal fikses, og kan skabe problemer i husets el.

Hvis der findes fejl, bliver forbedringen dækket af forsikring, så den lille sum penge, du bruger på et eftersyn, kan spares, fordi du ikke selv behøver betale for reparationer og forbedringer. Når der er foretaget, et eleftersyn, bliver der lavet en eleftersyns rapport, som indeholder informationer om husets el, og hvilke fejl der er fundet. Dette dokument benyttes også ved hussalg, og derfor bliver der ofte foretaget eleftersyn i den sammenhæng.

Et eleftersyn koster for det meste mellem 1500 og 2300 kroner, men de penge tjenes ofte ind, hvis der er fejl i husets el, fordi ejerskifteforsikringen dækker for omkostningerne ved forbedringer. Bestil dit næste el-eftersyn her.

Sikkerhed mod indbrud

Hvis du gerne vil sikre din bolig mod indbrud, er det første skridt at skaffe ting som alarmer og overvågningskameraer. Det er relativt nemt at skaffe og er ikke meget dyrt. Det er en god ide at undersøge grundigt, for du køber, fordi der ikke er noget, som er bedre end andet, men det kommer meget an på, hvilket hus du bor i.

En nem måde og så at sørge for sikkerhed mod indbrud er også bare ved at være forsigtig. Lås dørene, og luk vinduerne om natten, og når I ikke er hjemme, og skift låsene, hvis I mister en nøgle.

Vedligeholdelse af husets vægge og vinduer

Specielt hvis du bor i et ældre hus, skal du sørge for at vedligeholde vægge og vinduer. Hvis du bemærker en revne i husets facade, kan det betyde, at væggen har været under stort pres. Det kan for eksempel ske, når man smækker med dørene.

Dine vinduer skal også vedligeholdes. Hvis vinduer ikke males, kan de rådne indvendig og gå i stykker. Fugt i dine vinduer kan også skabe svamp, som kan nedbryde vinduerne og være helbredsskadelige. Dit tag er også meget vigtigt at vedligeholde, så det ikke går i stykker under en storm og skader nogen omkring eller inde i huset.

Det er en god ide at tjekke huset for fugt over det hele, fordi det kan skabe svamp‐vækst, som kan være en helbredsrisiko. Har du et ældre hus kan du med fordel smide mere isolering i væggene, gulve og loft – så sparer du på varmeregningen og i samme ombæring får du tjekket standet på disse igennem. Hulmursisolering er også en super god metode at benytte, især når der er tale om ældre huse. Hulmursisolering er faktisk ikke så avanceret som det lyder  – ej heller dyrt.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar