Corona har nok fået mange til at indse, at hjemmekontoret godt kunne bruge en opgradering. For mange var det selvfølgelig heller ikke bygget til hele arbejdsdage, men mere sporadisk arbejde. Ikke desto mindre, betyder det at mange af os har måtte begive os ud i junglen af hæve sænkeborde og kontorstole. Så hvad skal man egentlig være opmærksom på? Og hvad er forskellen på de dyre og billige modeller? Og hvor får man mest for pengene? Det vil vi forsøge at give nogle svar på herunder.

At købe hæve sænkeborde til hjemmekontor kan være forvirrende, der er en masse mærker du sikkert ikke kender og hvad skal det egentlig kunne? Det letteste at forholde sig til at størrelsen på bordpladen. Men efter det er det værd at være opmærksom på hvilket interval bordet kan køre i, samt hvor meget bordet kan løfte.

 

De fleste hæve sænkeborde kan som udgangspunkt løfte 60+ kg, hvilket er mere end rigeligt for den almene bruger. Højde intervallet kan dog variere en del, for dig som er af gennemsnitlig højde, skal du ikke bekymre dig om dette. Men hvis du er under 165 eller over 190, vil det være en god ide at være opmærksom på. Således du kan bruge hæve sænke funktionen i en behagelig position. Et hæve sænkebord i god kvalitet som kan holde i mange år behøver ikke være rasende dyrt, du kan sagtens finde et lille bord til omkring 2500-3000 kr., men hvis du vil have et lidt større kan du godt forvente at betale 3500-4000 kr.

 

Hvis du skal købe en kontorstol til hjemmekontoret, kan en du vinde meget ved at ofre lidt ekstra penge. En ergonomisk kontorstol er en investering i dit helbred, og kan spare dig mange smerter i særdeleshed i ryggen og skuldrene. Af ting som du skal være særlig er opmærksom på er fx siddehøjde. Det er essentielt at dine fødder kan nå jorden, mens dine knæ er bøjet i en 90 graders vinkel. Ellers får du aldrig det maksimale ud af stolen. Det er en af de hyppigste fejl ved køb af kontorstol. Udover dette er det en god ide at være opmærksom på sædedybde justering, som giver brugeren to vigtige funktioner. Først og fremmest at undgå at afskære dine nedre ben for blodtilførsel.

 

Derefter er det vigtigt at du sidder tilpas langt tilbage, for at udnytte rygstøtten. Således du sidder opret og ikke synker sammen, hvilket er en de typiske siddepositioner, men som desværre er rigtig dårlig for kroppen. For en kvalitets kontorstol til hjemmekontoret vil prislejet typisk være 1500+. Så selvom det kan være fristende at købe den billige, har du meget at vinde ved at investere de ekstra penge. Særligt fordi de lidt dyrere stole typisk har en bedre stoftype, som sikrer den kan holde i mange år og ikke skal udskiftes igen om et par år.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar