En strømafbrydelse skyldes ofte en fejl i en elinstallation. Hvis strømmen er gået hjemme hos dig, er der nogle ting, du bør undersøge.

Start med at find ud af hvor strømmen er gået

Hvis dine naboer heller ikke har strøm, kan fejlen skyldes din el udbydere. I denne situation bliver problemet oftest udbedret uanset hvilket tidspunkt på døgnet afbrydelsen sker. Det er stadigvæk en god idé at ringe ind til dit el-selskab og høre.

Hvis du mangler strøm i dele af din bolig

Hvis strømmen kun er forsvundet i dele af din bolig, kan det skyldes, at der er sprunget en sikring i gruppetavlen. Sikringer springer, enten fordi der er for mange apparater tilsluttet sikringsgruppen, eller fordi der er en kortslutning i en elinstallation eller i en el-apparat. En kortslutning sker tid i boliger hvor der er mange stofledninger.

Tjek om dine sikringer er sprunget

Kig på sikringerne i gruppetavlen. Se efter om den lille farvede perle for ender af sikringen, er faldet ud. Den falder ud, når det er en sprunget sikring.

Sluk først for gruppeafbryderen og derefter for alle afbrydere og stikkontakter i den mørkelagte del af boligen.

Skift sikringen og tænd for gruppeafbryderen. Tænd for én kontakt ad gangen i den mørkelagte del af boligen. Når sikringen springer, har du fundet apparaten med fejl.

Hvad gør jeg nu

Hvis fejlen ligger i et apparat som ikke er en del af dine faste elinstallationer, så kan du nemt trække apparatet ud af stikket. Hvis fejlen skyldes en fast installation, så er det en elektriker med døgnvagt som du skal have fat i. Det er vigtigt at den elektriker som du ringet til har autorisation og at du ikke selv prøver at reparere på en fast elinstallation. Det er nemlig ulovligt og du risikerer at komme til skade.

Tjek om din elektriker har autorisation

Du kan nemt undersøge om den elektriker som du ringer til, er autoriseret, alt du behøver at gøre, er at søge i autorisationsregistret på Sikkerhedstyrelsens hjemmeside. Det er virksomhedens CVR-nummer som du skal bruge.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar