En dykpumpe er sædvanligvis en mindre og kompakt pumpe, som skal nedsættes i det vand man nu skulle ønske pumpet væk eller op. De fleste modeller er så utroligt nemme at håndtere, at de er foruden en knap. Den skal blot placeres i noget vand, og så gør den arbejdet for dig. Stil den på bunden af det du skal tømme, og så suger den vandet op igennem dens slange. Her er det så dit arbejde at beslutte hvorhen slangen skal føre. Et godt råd er ikke at føre slangen indendørs.
Det er et hyppigt kærkomment værktøj, hvis ens kælder skulle blive oversvømmet, eller ens pool, brønd eller have bassin skal tømmes for vand. I den forbindelser foreslår vi at udnytte vandet til vanding af blomster eller græsplæne.

Hvordan virker en dykpumpe?

Som tidligere nævnt er en dykpumpes funktion at suge vand ind forneden og spytte det ud foroven. Det smarte ved en dykpumpe er bl.a. at den kan arbejde automatisk. Dette skyldes en såkaldt svømmeflyder, som tænder og slukker afhængigt af vandstanden. Så vil man have tømt et bassin kun halvt, bør dykpumpen kun sænkes halvt ned. Det giver også muligheden for konstant at sørge for den samme vandmængde i bl.a. en regnvandsbrønd. Man kan fastmonterer dykpumpen i netop den højde man vil have vandstanden til, og når det så overskrides, går pumpen i gang af sig selv. Så kan man fører slangen over til et blomsterbed, sin græsplæne eller andet grønt udeanlæg. Smartere bliver det næsten ikke.

Hvilken dykpumpe skal jeg vælge?

Det er et spørgsmål der forståeligt kan være svært at vide ret meget om. Det drejer sig først og fremmest af opgave og behov.

Er formålet at pumpe vand fra sin regnvandsbrønd, så behøver man ikke ligefrem en yderst kompleks dykpumpe. Dertil kan enhver dykpumpe tages i brug, da der her er tale om rent til let snavset vand. Det kan alle dykpumper som udgangspunkt pumpe.

Omvendt, så snart man skal pumpe vand fra udgravninger, grøfter og byggepladser burde man søge en model der er i bedre stand til at pumpe mere beskidt vand og slibende materialer, som håndværkere og entreprenører ofte har brug for.

En landmand burde søge dykpumper der er udstyret med en kraftig kniv, som findeler gylle og halm, så pumpen ikke tilstoppes.
Som tidligere nævnt, så er der bredt udvalg af dykpumper, men ens behov indsnævre hvad man burde købe.

Categories:

Tags:

Comments are closed