Den nyeste trend indenfor havefliser er store fliser uanset hvilket materiale man vælger. De typiske havefliser er lavet af beton og granit, men en ny trend med keramiske fliser er begyndt at komme ind i de danske haver.

Vælg den rette flise til din have

Når man vælger fliser til haven, er det vigtigt at tage højde for, hvilken type fliser der bedst egner sig til netop din have. Havefliser kan variere i størrelse, farve og materiale. De fleste havefliser er rektangulære – men der findes også fliser i runde og ovale former. Det er netop disse forskellige karakteristika, der gør det muligt for dig at finde lige præcis de havefliser, der vil passe perfekt ind i din have.

Fliser er nemme at holde rene og er yderst slidstærke, hvilket gør dem særdeles velegnede til brug i bl.a. Have. Granitfliser og keramiske fliser er nemmere at vedligeholde end eksempelvis fliser i beton. Granitfliser og keramikfliser kan nemt rengøres med højtryksrenser uden overfladen bliver ødelagt.

Keramiske fliser er en nyere trend, der især egner sig godt til små haver. De er lette at håndtere og giver en flot, elegant finish til din have.

Uanset hvilken type havefliser du vælger, er det vigtigt at lægge dem korrekt. Fliser skal altid ligges på et plant underlag for at opnå det bedste resultat.

Hvilke typer belægning findes der?

Der findes mange forskellige typer havefliser, og det kan være svært at sikre sig, at man vælger de rigtige. Havefliser er ikke bare fliser – der er stor forskel på materialerne, størrelserne og priserne. Havefliser skal kunne holde til både frost og solskin, Regn og blæst – og samtidig se flotte ud.

Indret haven flot med fliser

Fliser kan lægges i mange forskellige læggemønstre. Det er vigtigt man tager stilling til hvordan man vil lægge sine fliser før man bestiller dem. Her skal der tages højde for eventuelle halve, splid eller farver.

Nogle steder kan det også være en fordel at lægge fliserne skråt, da man på den måde undgår at vandet løber ned i haven.

Belægning til orangerier og drivhuse

En stigende trendens under corona har været udvidelsen af ens uderum. Man ser flere og flere orangerier og drivhuse i de danske haver. Der findes mange forskellige belægningstyper der egner sig til orangerier og drivhuse.

Et populært valg til drivhuse og orangerier og belægningstegl som giver en rustik belægning med spil i. Et andet valg er små belægningssten. Disse tegl har en høj densitet og er særdeles holdbare.

Keramiske fliser er et andet valg, der især egner sig godt til drivhuse på grund af deres lette vægt, samt det store udvalg af forskellige overflader og print.

Uanset hvilket materiale man vælger, er det vigtigt at man måler op i drivhuset eller orangeriet før man bestiller, så man er sikker på at få det rigtige antal.

 

Categories:

Tags:

Comments are closed