Dette indhold er sponsoreret

 

Elbilerne er blevet populære i Danmark, også i resten af verden. Man ser dem flere og flere steder, og derfor opstår der også flere og flere ladestationer op.

 

Danskerne er glade for deres elbiler, og nu når sommeren er på vej, skal flere danskere ud og bruge deres dage i sommerhusene. Feriesæsonen hiver danskerne til stranden og det smukke sommerlandskab, men ankommer man i el- eller hybridbil, skal man tænke sig om en ekstra gang.

 

Det kan nemlig være farligt at oplade bilen gennem dens nødoplader, hvis man ikke kender til elinstallationen, der leverer strømmen. Det har været årsag til flere brande i sommerhusene og alt for få danskere er forberedte på det. 

 

Det kan man heldigvis blive her, og det er en særlig god idé, hvis man skal oplade sin elbil. Lejer man sit sommerhus ud, eller oplader man selv sin elbil, er det sund fornuft at have en brandsikring. 

Spring ikke over hvor gærdet er lavest

Man kan oplade sin bil ved at bruge en nødlader, men som ordet tydeligt indikerer, er den kun til nødsituationer. 

 

Selvom prisen for at få sat en stationær ladeboks op derhjemme, kan svinge fra 10.000 til 15.000 kroner, mens en nødlader kun koster 2.000 kroner, er det ikke her, man hopper over hvor gærdet er lavest. Man skal være opmærksom og passe på med at oplade sin elbil, hvis boligens strømindtag ikke er tilpasset opladning af elbiler. 

Det handler om at bruge hovedet

Flere boliger har været udsat for brand, fordi man har sat sin elbil til opladning, uden at gøre det korrekt. Det der er problemet er, at mange elinstallationer i huse og sommerhuse ikke er lavet til at trække den strøm, der er behov for, når elbilen skal oplades. 

 

Når så man vælger at nødlade i flere timer, udvikles der for meget varme. Faktisk går der ikke særlig lang tid, før ledningerne bliver varme. Ledninger smelter ved 70-90 grader, og det er her faren ligger. Har man så samtidig ikke brandalarm eller brandsikring, kan man ende med et tab, der er langt større og hårdere, end man kunne forestille sig, da man satte elbilen til at nødlade.

 

Categories:

Tags:

Comments are closed