hus og have til foråret

Lyden af fuglenes fløjten der langsomt tager til, lyden af græsslåmaskiner i det fjerne og varmen fra solens stråler, der begynder at få større og større magt. Så er det ved at være forår, og vinterens kulde og mørke er snart fortid. Det er nu, at du skal begynde at gøre huset og haven klar til foråret og snart sommerens indtog.

Gør din have skarp og unik

I takt med at temperaturene stiger, bliver det en del sjovere at komme udenfor i det gode vejr. Så er der ingen undskyldning for at komme lidt ud og arbejde i haven. Mange kan begå den fejl, at de starter for sent med at gøre haven klar til foråret og sommeren, og det resulterer ofte i, at der ikke rigtig sker noget.

Hold øje med vejrudsigten og lige så snart de ikke lover nattefrost, og der i stedet er udsigt til højere temperature, skal du begynde at gøre din have klar. Start her med at tænke i farver og hyggekroge. Plant et farverigt blomsterbed, med lige præcis de blomster der passer til dig, og prøv så derefter at se om du kan skabe hyggekroge i haven. En hyggekrog kan være en lille bålplads, en møbelarrangement ovre i hjørnet af haven, eller noget helt tredje, der giver dig lyst til at bruge mere tid i haven til sommer.

Har du store træer, der skygger for solens stråler, så overvej om de skal klippes til eller helt fjernes. Det kan gøre at sommeren føles så uendelig meget længere.

Til sidst så er det tid til at kigge på terrassen. De fleste vil opleve at terrassen angribes af flisepest. Det viser sig som hvide pletter, og et generelt mørkere udseende. Det kan både føles trist, og som om at det har mistet sin charme. Et godt råd er derfor at få renset og imprægneret din terrasse, så den står skarpt og er klar til sommeren. Så er der ved at være styr på alt det praktiske i haven.

Dermed skal du huske:

  • Farver
  • Hyggerkroge
  • Forhindre at der skygges for solen
  • Få renset og imprægneret din terrasse

 

Frisk dit hus op til foråret

Dernæst er det tid til at kigge på dit hus. I vinterens mørke og triste tid, kan det være svært at se muligheder, men når sommeren og solen kigger frem, så er det tid til at friske huset op.

Har du træværk på huset, så overvej at male det i lyse farver. Gerne hvid, da det både kan friske huset op og give det et mere moderne look. Spørg eventuelt til råds nede hos maleren.

Få mere hyggebelysning. Er der noget der kan skabe charme og hygge, så er det den helt rigtige belysning. Få nogle gode udendørs væghængte lamper, der kan lyse huset op og skabe en hyggelig sommerstemning. Husk og vælg noget behagelig lys.

Dermed skal du huske:

  • Mal træet på huset i lyse farver
  • Få mere lys og hyggebelysning

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar