Græsset vokser, blomsterknopper pibler frem, og fuglene kvidrer. Foråret er her! Og det er derfor ved at være tid at lave et par ting i haven. Følg disse tre tips, så din have står knivskarpt, når de varme dage indtræder.

 

Tip 1 – Havebænken

Tag et kig på dine havebænk – trænger den til udskiftning eller reparation? Havebænken er nemlig et rigtig godt sted at starte for at shine din have op. En slidt bænk, der er medtaget af vinterens kulde, springer i øjnene, så derfor er det vigtigt, at den får en kærlig hånd eller bliver udskiftet.

Med en bænk der passer lige præcis til din have, kan du få det udtryk, du ønsker samtidig med, at du har det perfekte sted at nyde forårssolen og det gode vejr til sommer.
Find evt. inspiration hos Jessing der tidligere har arbejdet en del med at istandsætte københavnerbænke.

 

Tip 2 – Forspiring

Der er mange gode grunde til at gå i gang med forspiring; prisen per plante er lavere, det er sjovt og du kan vælge mellem mange forskellige plantevarianter. Når du går i gang med forspiring, er det vigtigt at du overvejer, hvilke frø du skal planlægge hvornår. Marts og april er eksempelvis gode måneder at forspire krydderurter, tomater, agurker, chiliplanter og de blomster, du gerne vil have til at pynte på terrassen. Du behøver ikke dyrt og særligt udstyr for at kunne plante dine frø i vindueskarmen. Ofte er en æggebakke eller mælkekarton nok – du skal bare sikre dig, at din beholder ikke kan afgive giftige stoffer, hvis du skal spire spiselige planter.

 

Tip 3 – Klimaforandringer

Vær på forkant med klimaforandringerne og led regnvandet væk med linjedræn. Allerede i dag døjer mange med problemer med, at der ophober sig vand på terrassen eller foran carporten, og dette problem vil kun forværres i takt med at klimaforandringerne bringer flere regnskyl og større skybrud med sig.

Mange steder skyldes ophobningen af vand, at belægningen består af tætliggende sten og fuger, så vandet ikke kan bortledes hurtigt nok. Hvis vandet ikke ledes væk kan det blandt andet forårsage stor skade på huset eller havens træer og planter, så det er derfor en god idé at få lagt et linjedræn, der hurtigt og effektivt får fjernet vandet.
Linjedrænet er typisk udformet som et rør med en rist over, den minder i udformning om den type sokkelaffugtere der er obligatoriske at have liggende rundt om nybyggede huse nu til dags.

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar