En bagagebærer er et populært tilvalg for danske cyklister, når bagagen skal medbringes til hverdag eller på udflugt. Stort set alle cykler kan monteres med en bagagebærer, det handler bare om at finde den rigtige model. De fleste cykelhandlere i Danmark har et stort udvalg af produkter at vælge fra, så du næsten altid kan finde det rigtige til din cykel.

 

En bagagebærer har som navnet antyder, til formål at bære din bagage mens du kører på din cykel. Den monteres almindeligvis bagtil på cyklen og sidder lige over baghjulet. Her hjælper en smæk eller et par remme, med at holde fast på din bagage så den ikke ryger af cyklen mens du kører. De fleste bagagebærere er lavet i aluminium og kan fås i flere farver. Aluminium er både let og stift, og så kan det ikke ruste. Bæreren kan derfor håndtere ret tunge vægte – almindeligvis op til omkring 15-20, kan vælges i en farve der matcher din cykel, og du slipper for at bekymre dig om slid og rust selv på lang sigt.

 

Med en bagagebærer har du desuden mulighed for at montere andet udstyr på din cykel. Eksempelvis kan du benytte dig af muligheden for at montere en bagkurv af forskellige størrelser. De fleste bagkurve er designet så de kan monteres på stort set alle slags bagagebærere, så montering er både nem, hurtig og sikker. Mange benytter desuden muligheden for at montere et barnesæde, så man kan medbringe de små til hverdag og på udflugter. Med vægtbegrænsningen på op til 20 kg er man mere end rigeligt dækket ind, til selv de største børn.

 

Et populært valg er desuden af få monteret en bagagebærer forrest på cyklen. Denne anordning kaldes oftest for et frontlad, og monteres umiddelbart over forhjulet på din cykel. Frontladet har et mere elegant udseende end den klassiske bagagebærere, og er derfor et populært valg til mange klassiske og retro cykler, og som alternativ til en mere klodset forkurv. Et frontlad kan ligeledes fås i et væld af forskellige designs, så du altid er sikret et samlet look der matcher din smag.

 

Nogle cykler kommer med bagagebærer fra start, men langt de fleste cykler kan som sagt også monteres med udstyret, hvis du ønsker det. De fleste hverdagscykler kommer med beslag på bagerste del, hvor bagagebæreren kan monteres direkte på. Andre cykler er uden, og hér må man ofte ty til en såkaldt ‘svævende’ bagagebærer, der spændes direkte på cyklens sadelpind og herfra ‘svæver’ over cyklens baghjul. Denne mulighed har ofte en lavere vægtbegrænsning end de fastmonterede alternativer, men fungerer glimrende hvis du skal have en taske eller lignende med på arbejde eller på tur.

 

Du kan finde bagagebærere over hele landet hos stort set alle cykelhandlere. Her kan du få hjælp til at finde den helt rigtige, og samtidig vælge et design der matcher din cykel og din smag.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar