Sponsoreret indhold

Vidste du, at du løbende skal rette din opmærksomhed mod din eltavle? I gamle huse, lejligheder og villaer er eltavlen ofte meget gamle. Det vil sige, at din eltavle kan stamme fra huset eller lejlighedens oprindelse. I den forbindelse er der ekstra meget behov for at overveje at skifte den, da der typisk er mange fejl ved de gamle eltavler. Læs bare med nedenfor.

Eventuelle fejl ved din eltavle

Ved en gammel eltavle kan du risikere, at der kommer fejl på fejlstrømsafbryderne. Fejlstrømsafbryderen er faktisk eltavlens beskyttelse, hvorfor det generelt er vigtigt, at den fungerer, som den skal. Fungerer den ikke, og begynder den automatisk at slå fra, betyder det, at strømmen i hjemmet går. Og det kan være frustrerende på længere sigt.

Derudover sørger den også for at beskytte mod stød, når du rører ved eltavlen. Virker den ikke, som den skal, kan du netop risikere at få stød. I dag findes der heldigvis mange forskellige eltavler, som kan erstatte de helt gamle, hvis du har sådan én hængende.

Dog bør du opsøge en elektriker, hvis du har mistanke om, at eltavlen trænger til en udskiftning. En elektriker kan nemlig hurtigt måle, om fejlstrømsafbryderen fungerer, som den skal. Det er nemlig generelt vigtigt, at den slår fra, når den skal, og at den ellers virker, som den skal.

Få eltavlen installeret og monteret

Når du finder den rette eltavle hos en udbyder eller elektriker, skal du ikke selv hverken installere eller montere den. Det sørger den pågældende udbyder for, så du er sikker på, at det bliver gjort rigtigt fra starten. Derudover kan du også selv være med til at finde den rette eltavle, der kan justeres og designes, så den passer til dine behov samt de lovkrav, der er givet.

Har du ikke interesse i at kaste penge efter en ny eltavle, er der også mulighed for at få en renovering eller udvidelse af din eksisterende eltavle. Dog kræver det, at eltavlen ikke er alt for gammel, da der i det tilfælde ikke er så meget at gøre. Stammer den fra 1940érne eller deromkring, er det nødvendigt at skifte den ud med en ny.

En udvidelse eller reparation af eltavle kan for eksempel være nødvendig i tilfælde af, at dit elforbrug har ændret sig. Det kan være, du har fået installeret solcelleanlæg eller fået en renovation i køkkenet, der gør, at forbruget af el er faldet. I den forbindelse kan der være behov for nye installationer af én eller flere grupper på tavlen. Heldigvis er det alt sammen noget, du kan høre meget mere om hos en elektriker eller udbyder af eltavler. Det vigtigste er nemlig, at sikkerheden er i top med gyldig information og professionel vejledning.

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar