At lege i sandkasser er en af de mindre børns favorit udendørs aktiviteter. Derfor vælger mange forældre at anskaffe sig en sandkasse til haven, så børnene frit kan lege i den når de vil, og vejret selvfølgelig er til det. Hvis du er en af dem som har besluttet dig for at anskaffe en, er der nogle punkter du skal være opmærksom på. Du bør for eksempel anskaffe dig en sandkasse med låg, frem for en som står frit åbent når den ikke bruges. Hvorfor, kommer vi nærmere ind på her i artiklen.

 

Fordelen ved en sandkasse med låg kontra en uden

En af de største fordele ved at anskaffe dig en sandkasse med låg, er at det holder dyr ude af den. Katte, fugle, og evt. vilde dyr hvis i bor nær naturen, har det med at efterlade deres ekskrementer i sandkasser. Foruden at være en meget ubehagelig oplevelse for barnet, kan der også være bakterier i, som barnet kan blive syg af. Særligt katte har den dårlige vane at være særligt glad for at gøre det i sand og jord, hvor de efterfølgende dækker det til. Derfor er det vigtigt at sandet kan overdækkes, og her er et låg at foretrække.

Udover at holde uønskede dyr ud, kan et låg også være med til at holde sandet fri for skidt og snavs. Nedfaldne blade og skidt som kan komme med vinden, bliver ofte fanget af sandkassen og her bliver det stille og roligt lavet om til skidt. Særligt hvis der er faldet mange visne blade ned, og der efterfølgende kommer en omgang regn. At holde snavs som dette ud kan være med til at holde sandet renere i længere tid, og giver en generel bedre oplevelse for barnet når de leger i det. Ingen gider at lege i en beskidt sandkasse med blade og andet snavs, som ikke er blevet tage hånd om.

 

Andre måder at overdække sandkassen på

Hvis du ikke ønsker en sandkasse med låg, er der også andre måder du kan overdække den på. Du kan f.eks. bruge et net. Det er dog ikke ligeså effektivt som et låg. Et net holder katte og andre dyr ude, men snavs kan stadig komme ned igennem nettet. I sær hvis det er et net med grove huller i. Ønsker du at bruge et net til at overdække sandet, bør du vælge et net med fine huller. På den måde holder det ikke kun dyr ude, men også blade og andre store stykker skidt.

Nogle bruger også en presenning til at overdække deres sandkasse. Det er dog ikke den optimale løsning, og kan f.eks. nemt blæse af en dag med kraftig vind, hvis det ikke er sat på korrekt.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar