hus & have

Sommeren er over os, og vil man have ny inspiration til haven, så gælder det om at læse med her. Man kan nemlig både skabe og indrette sin have på mange forskellige måder. Man skal tage udgangspunkt i egne personlige præferencer, og det kan være godt at finde inspiration ved at kigge på andres haver. Det er naturligvis også fordelagtigt at tage et kig rundt på nettet. At skabe en dejlig have kan være lidt så spændende som at åbne en god Lego julekalender. Som det første bør man beslutte, om man ønsker en nyttehave eller en prydhave. En nyttehave er en have, der har et praktisk formål. I denne type have finder man både spiselige bær og planter. En prydhave er en have, der skal dufte godt, og som man kan beundre. Her finder man mange farvestrålende planter, der blomstrer smukt. Der er også god plads til afslapning

Vælg ud fra dine behov

Når man skal finde ud af, hvilken type af have, man gerne vil have, så skal man som det første finde ud af, hvad det er, man gerne vil med haven. Det er lidt ligesom en god flaske rom – man skal altid vælge den, man synes er bedst. Apropos rom så er det også muligt at købe en rom julekalender til glæde og gavn i december måned. Man kan f.eks. vælge at skabe en romantisk have. En sådan have kan rumme flere forskellige planter, der både er blomstrende, frodige og med helt særlige dufte. Skal det være rigtig romantiske, så skal de naturligvis arrangeres i bløde former, der også meget gerne må være organiske. Man kan også vælge at indrette haven som en minimalistisk have. En sådan have skal have et enkelt udtryk, der samtidig er let. Her må gerne være træ og sten samt et begrænset udvalg planter.

Haven kan også være vild

Den dag i dag er det også moderne med den vilde have. En sådan have er nemt at holde, og det er også en af årsagerne til, at mange foretrækker denne type. Haven har rigtig mange planter, og disse skal være naturligt forekommende. Det, der karakteriserer den vilde have, er, at den selv får lov til at brede sig, som den ønsker det. Man skal naturligvis sørge for, at den ikke breder sig alt for meget, men alt i alt er den meget nemt at holde. Det kan altid være en god idé at afprøve lidt forskellige udtryk i haven, inden man beslutter sig for, hvilken stil man ønsker sig. Man kan også sagtens lave en kombi. Nogle mennesker foretrækker desuden at have fokus på miljøvenlighed i haven.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar