Botanisk Have i København er både et fremragende frirum og et fantastisk udstillingsrum. I sommerhalvåret er haven en af Københavns skønneste grønne oaser, som hver dag tiltrækker masser af turister og lokale indbyggere. Mange kommer naturligvis for at tage en pause fra byens larmende trafik, byggekraner og alt det andet, der hører en storby til. I Botanisk Have kan man slappe af, og bogstaveligt talt komme ned på jorden. Man du kan også komme for at samle inspiration.

I Botanisk Have finder du Danmarks største samling af levende planter, og informative skilte oplyser dig gerne om navne på dem, du finder mest interessante. En gåtur ad havens mange stier kan således være lige den inspiration du skal bruge, inden du kaster dig over dit eget haveprojekt.

Mange forskellige haver

Det er naturligvis de færreste der har plads, økonomi og evner til at anlægge en privat botanisk have rundt om parcelhuset, og det er bestemt heller ikke tanken. Til gengæld er det skønt at gå på opdagelse i de mange forskellige haver, og lægge mærke til, hvordan de professionelle anlægsgartnere har valgt at bygge en have op.

I området ’Dansk kvarter’ kan du nyde vilde danske planter, og i det smukke morænebed kan du gå rundt blandt planter fra bjergområder. Et af de mest romantiske områder er Stenhøjene – anlagt på resterne af Østervolds gamle skanse. I det kuperede terræn vokser ligeledes forskellige bjergplanter, som passer til det unikke landskab.

Sten som dekorationer

Brugen af sten er oplagt, hvis du gerne vil skabe en varieret have. Ved at inddele bedene i niveauer bliver det lettere at overskue de forskellige planter, og sørger du for at avende natursten, får bedafgrænsningerne også en dekorativ funktion. Alt dette kan du blive inspireret til gennem et besøg i Botanisk Have.

Gennem de seneste år har det også været populært at søge inspiration fra de asiatiske haver. Lave bede med ligeledes tæt- og lavt-klippede buske, stensætninger og guldfiskedam kan være med til at skabe en hyggelig og anderledes have. Udforsk eventuelt området ’Østasiatisk kvarter’ for at se eksempler på kinesisk og japansk havekunst.

En seværdighed der gør dig klogere

Der er gratis adgang til de fleste områder af Botanisk Have, og er du alligevel i København er det oplagt at gå et smut forbi Nørre Voldgade. Foruden inspiration til dit næste haveprojekt byder det rekreative område også på store palmehuse, et fornemt sommerfuglehus og en dam med farvestrålende karper.

Blandt andre oplagte seværdigheder, hvor du kan finde inspiration kan bl.a. nævnes Kongens Have og Frederiksborg Slotshave. Sidstnævnte – en ekstravagant barokhave – er utrolig smuk, og her kan du med fordel afsætte masser af tid til fordybelse. Du kan finde forslag til parker samt andre seværdigheder og oplevelser i København på opleveuropa.dk/. Her finder du også en guide til byens bedste museer, restauranter og hoteller.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar