Det kan være en udfordring at skifte dæk på sin bil. Særligt hvis man ikke har gjort det før. Heldigvis er der råd for det. I denne artikel guider vi dig igennem de vigtigste trin, når du skal skifte dæk på din bil.

Guide til skift af dæk

Vi har lavet en kort guide til, hvordan du selv kan skifte dæk på din bil. Søg eventuelt på YouTube efter hjælp.

– Parkér din bil på et jævnt underlag, så du har god arbejdsplads og ro til at løfte dækkene af.

– Sæt dig foran bilen og find de fire bolte, der holder hjulet på plads. De sidder typisk bag ved hjulet.

– Fjern de fire bolte med en skraldespandsopklopper. Sørg for at have en klud eller et stykke pap klar, så du kan placere boltene i, når du tager dem af. På den måde risikerer du ikke at tabe dem.

– Træk hjulet af bilen og stil det et sikkert sted, hvor det ikke kan vælte over. Sørg for at have god plads, så du kan løfte det nye dæk op på plads.

– Tag det nye dæk og placerer det sådan, at den kileformede del passer ind i hjulsamlingen. Sørg for at bolterne sidder helt fri, så du kan montere dem igen.

– Sæt de fire bolte på plads og skru dem godt fast med hånden. Sørg for at have en skraldespandsopklopper klar, så du kan stramme boltene ordentligt fast. Sæt hjulet godt fast, så det ikke kan ryge af under kørslen.

– Gentag trinene for de resterende hjul. Sørg for at have styr på boltene, når du skifter dæk. Det er vigtigt, at de er spændt godt fast, så dine dæk ikke kan flyve af under kørslen.

Få hjælp til at skifte dæk

Hvis du ønsker hjælp til at skifte dæk, kan du besøge mekanikeren MB Autoteknik i Ringsted. De har stor erfaring med dækskift og kan hjælpe dig med at få skiftet dine dæk hurtigt og effektivt. Så slipper du for besværet, når det skal være overstået. Du er også sikret, at dine dæk bliver skiftet korrekt. Så kan du trygt køre videre på din bil med nye og flotte dæk.

Det er en god idé at have et par nye dæk stående, så du altid har et sæt klar, når det skal være. Så slipper du for at skifte dine dæk på et tidspunkt, hvor det er svært eller umuligt at få fat i nye dæk.

Husk også at få dine dæk kontrolleret regelmæssigt, så du altid er sikker på at have et par flotte og velholdte dæk på din bil. Så kan du altid køre trygt og sikkert rundt på de danske veje.

Categories:

Tags:

Comments are closed