I en stor del af alle boliger finder man en trappe eller lignende som enten har, eller godt kunne bruge et opgraderet gelænder som den sidste del af sikkerheden. Mange af os har børn, som færdes på disse trapper og de er måske ikke opmærksomme på den farer som lurer der. Måske leger de på trappen og kunne finde på at give deres legetøj en rutsjetur derned af. Eller måske taber de ubevidst noget af deres legetøj og skynder sig at løbe efter det, for at det ikke går i stykker, og så har vi balladen.

Her begynder det at blive farligt for de små pus. Og vi må derfor hjælpe dem godt på vej og sikre at de kender til den rette opførsel omkring en trappe, men der er også andet vi kan gøre. Vi kan sørge for at have gjort vores research godt nok. Der findes nemlig et sæt regler for hvordan sikkerheden skal være omkring en trappe.

Gelænderet skal have en vis højde, der skal være en håndliste at holde fast i, og det anbefales, specielt hvis man har små børn, at der sættes en ekstra håndliste halvvejs oppe på gelænderet så børnene også har noget at holde fast i når de går op og ned ad trappen. Sørger du for at overholde disse regler, ja så har du sikret den bedste sikkerhed i dit hjem for dig selv og dine nærmeste. Tillige med behøver sikkerheden ikke kun være praktisk; du kan faktisk vælge en topmoderne løsning som passer netop til dit hjem og din trappe.

Det bliver mere og mere moderne at anvende stål indendørs, også til gelændere. Fx ser man i mange hjem, at gelænderet på trappen eller 1. salen er sammensat af børstet stål og glas. Stålstolper som bliver sat med ca. 1 meters mellemrum, og med glasplader imellem for at looket ikke bliver for tungt, og til sidst med en håndliste på toppen, enten i stål eller i den ønskede træsort.

Men stål er ikke det eneste materiale der bliver brugt til gelændere. I gamle dage var det mere udbredt at bruge trægelændere, og mange gør stadig brug af dem i dag. De kræver godt nok en anelse vedligeholdelse i form af oliebehandling eller maling, men til gengæld har man her mulighed for at ændre lidt på looket gennem tiden fx ved at male gelænderet i en ny farve så det passer til en eventuel stilændring i hjemmet.

Så, er sikkerheden i top i dit hus? Ellers kan du slå to fluer med et smæk ved at indtænke en moderne og sikker løsning til netop dit hjem. Prøv bare at google gelænder, så har du et ret godt udgangspunkt for at finde den læsning som passer til netop dig.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar