Kældergulvet er den overflade, der får mest slid og skal derfor behandles med en overflade, der kan tåle det. Der findes mange forskellige overflader, der kan bruges til kældergulvet. Det er en god idé at afhængig af hvilken gulvtype, der er tale om, vælge den overfladebehandling, der passer bedst til dit kældergulv.

Epoxy

Epoxy er en meget slidstærk og modstandsdygtig overflade. Den er derfor oplagt til kældergulve, der får meget slid. Epoxy er en tokomponent overflade, der består af en harpiks og en hærder. Når de to komponenter blandes sammen, så danner de en meget stærk og slidstærk overflade.

PU-behandling

PU-behandling er en overflade, der også er meget slidstærk. PU-behandling er en overfladebehandling, der består af flere lag. Det første lag er en primer, der sikrer, at overfladen holder sig pæn og glat. Derefter påføres der et lag maling, der sikrer en glat overflade. Til sidst påføres et lag lak, der sikrer en ekstra beskyttelse af overfladen.

Silikone-emulsion

Silikone-emulsion er en overflade, der er meget modstandsdygtig overfor slid. Silikone-emulsion er en overflade, der består af flere lag. Det første lag er en primer, der sikrer, at overfladen holder sig pæn og glat. Derefter påføres der et lag maling, der sikrer en glat overflade. Til sidst påføres et lag lak, der sikrer en ekstra beskyttelse af overfladen.

Hvad skal man overveje, inden man vælger gulvtype?

Det er vigtigt at finde ud af, hvad dit kældergulv skal bruges til, inden du beslutter dig for hvilken overflade, der skal bruges. Hvis dit kældergulv skal bruges til fitnessrum som et eksempel, så er det en god idé at vælge en overflade, der kan tåle hårdt slid. Sådan en overflade er f.eks. Epoxy eller en PU-behandling. Skal det til gengæld bare bruges til opbevaring eller lignende, så er det en god idé at vælge en overflade, der er nem at holde pæn og glat. Eksempler på denne type overflade er silikone-emulsion eller en PU-behandling.

Hvor finder man en god gulvlægger?

Der findes mange forskellige gulvlæggere, der kan hjælpe med at lægge et nyt gulv. Det er altid en god idé at indhente flere tilbud, så man kan finde den løsning, der passer bedst til ens behov.

Konklusion

Der findes mange forskellige overflader, der kan anvendes til kældergulvet. Det er vigtigt ikke at vælge overfladen før du har fundet ud af, hvad dit kældergulv skal bruges til, da ikke alle overflader er lige gode til alle formål. Du skal derfor overveje dine behov, inden du beslutter dig for hvilken type overflade, der skal anvendes.

Categories:

Tags:

Comments are closed