Hjemmet er ét, vi deler med vores nærmeste. Men af og til rykker der også ubudne gæster ind i form af diverse former for skadedyr.
Skadedyr formerer sig typisk hurtigt, og når du har et skadedyrsproblem, er det derfor vigtigt, at du reagerer med det samme. Nedenfor giver vi dig en lille guide til, hvordan du håndterer myrer i dit hjem eller i din have.

Problemets omfang

I din bekæmpelse af myrer skal du som det allerførste have dannet dig et overblik over problemets omfang. Start med at finde ud af, hvor myrerne har deres bo. Hvis du både har myrer udenfor og indenfor, er der en god sandsynlighed for, at de har flere faste tilholdssteder. Når du har fundet ud af, hvordan myrerne kommer ind i dit hjem, kan du blokere deres rute. Og når du har fundet deres tilholdssted i haven, ved du, hvor du skal slå særligt hårdt til.

Udryddelsen af myrerne

Selve udryddelsen af myrerne kan håndteres på flere forskellige måder. Du kan godt vælge at købe myregift, men ofte koster denne form for middel en del. Før du vælger denne løsning, kan du med fordel prøve et par andre metoder. For myrer i haven gælder det, at det ofte kan hjælpe meget på problemet at hælde kogende vand ud over deres tue. Vander du regelmæssigt på samme sted, så der konstant er fugtigt, vil myrerne typisk flytte et andet sted hen.
Hvis det største problem knytter sig til myrer inde i hjemmet, kan du forsøge at få dem væk ved at bruge hjemmelavet myregift, som du kan fremstille af to pakker gær, en deciliter sukker og en deciliter vand. Fordel blandingen på de steder, hvor du kan se, at myrerne færdes mest, og særligt dér, hvor myrerne kommer ind i hjemmet. Med tiden vil myrerne tage giften med ned i deres bo.

At holde myrerne på afstand

Når du er sluppet af med myrerne, skal du lægge en plan for, hvordan du kan forhindre, at de kommer igen. Sørg for eksempel for aldrig at lade gamle madvarer ligge ude for længe. Og hold hvis nødvendigt myrerne på afstand ved hjælp af kaffegrums, peber og kanel. Hvis myrer inde i huset skyldes et hul i husets fundament, bør du dertil undersøge, hvordan du kan få repareret skaden og derved slippe af med dine skadedyr.

Categories:

Tags:

Comments are closed