Ombygning af tag kan betyde mange ting, og derfor skal du ofte være opmærksom, hvis du laver ændringer på taget. Hvis du udskifter taget materiale, eller hvis du tilføjer noget, så skal du tjekke spær efter først. Læs mere her om hvad du skal forholde dig til.

Hvad skal du lave om?

Ændringer på taget kan inkludere ting som andet tagmateriale og etablering af solceller, kvist, ovenlys og hems. De sidstnævnte ting indebærer en ombygning af tagets konstruktion, bedre kendt som spær. Skal du have ekstra belastning på dine tagspær, er det bedst at få en fagkyndig ind over først. Statistiske beregninger af tag handler om at efterse spærene, og komme med en plan for hvordan de skal styrkes, så de kan holde til de nye ændringer. Ingeniøren vil komme med en plan som viser hvad der skal ændres ved spærene. Denne plan kan du så give videre til entreprenørerne.

Forberedelse fra din side

For at få statistiske beregninger fra Calceku ApS, er du nødt til at hjælpe ingeniøren lidt på vej. Der er brug for billeder af facaden og plantegninger. Det er vigtigt at kende udgangspunktet for taget, før man ved hvilke ændringer der skal til. Det er desuden vigtigt at der bliver holdt en god kommunikation undervejs i processen. Du skal gøre ingeniøren klar over eventuelle rettelser og ændringer. Hvis du er helt tydelig fra starten, vil der heller ikke opstå misforståelser.

Husk at inddrage kommunen

Når man bygger om på sit hus skal man altid sørge for at informere kommunen. I nogle tilfælde kræves der byggetilladelse, for at du kan bygge om. Man skal som regel søge om tilladelse hvis man udvider boligkvadratmeterne. Og dette ville være tilfældet, hvis du vælger at installere en kvist eller karnap. Du kan gå i forhåndsdialog med kommunen, hvor du får alle kommunens krav på plads. Det vil også gøre det nemmere, når du senere hen skal snakke med ingeniøren. Generelt er det altid en god idé at tage en uforpligtende snak med fagkyndige, inden du begiver dig ud i et større projekt.

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar