Soveværelset er et vigtigt rum i hjemmet. Man bruger en tredjedel af ens liv i soveværelset. Kroppen har brug for søvn for at kunne fungere. Manglende søvn kan medføre manglende koncentrationsevne i løbet af dagen, og det kan generelt give manglende overskud, gøre en mere grådlabil osv., hvis man ikke har sovet godt om natten og over længere perioder. Derfor er soveværelset et væsentligt rum, der bør indrettes ordentligt, så det lægger op til en god nattesøvn.

Sengen og dens betydning for søvnen

Der findes mange former for senge. Der findes f.eks. senge bestående af en sengestel med en springmadras ovenpå. Stadigt flere og flere vælger dog den simple løsning i form af en boxmadras, der ikke kræver en sengestel. Boxmadrasser og springmadrasser findes i mange udgaver, og det væsentlige her er at vælge en madras, der får dig til at sove som en drøm. Hvis du f.eks. overvejer en boxmadras findes den i forskellige udgaver, hvor der er forskel på f.eks. hårdheden, tætheden af fjedrene i madrassen osv. Det kan være en rigtigt god idé at spørge en professionel til råds i de forskellige boxmadras forhandlere eller at læse artiklen her. Overordnet er det en rigtigt god idé, at du tilkøber en god topmadras til din boxmadras, da det ofte er med til at øge komforten betydeligt i sengen, så du kan sove roligt i mange timer om natten.

Indretningen og dens betydning for søvnen

Foruden sengen har selve indretningen i soveværelset stor betydning for dine muligheder for at sove godt om natten. Faktisk har britiske studier vist, at man f.eks. statistisk set sover længere, hvis man vælger at indrette med en lys blå farve i soveværelset eller ved at vælge lys gul eller grøn. Ikke at forveksle med den skarpe gule farve, der ikke giver samme ro som den lyse. Der findes også andre indretningsmuligheder såsom pynt, brugskunst osv. på væggene og i rummet. I forhold til indretningen er det vigtigt, at der ikke sker for meget. Det må gerne være roligt, så man kan sove godt. Det kan f.eks. være ved at vælge nogle rolige billeder med kompositioner, der lægger op til ro. Der er f.eks. forskel på billeder indeholdende en rolige trekant, hvor to sider af trekanten vender nedad som f.eks. et billede af en ørn i bevægelse med vingerne nedad.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar