Vi kommer her med nogle tips/råd til hvad du kan gøre ved din have, for at gøre den endnu mere attraktiv.

Fundamentet

Det giver måske sig selv, men for at få din have til at ligne ”paradis”, så kræver det en masse arbejde. Derfor er det enormt vigtigt at man beskær træer og trimmet buskene, så de bliver nydelige at se på. Derudover skal græsplanen også slås relativt ofte, så haven fremstår helt trimmet. For at få en flot have kræver det at fundermenter er på plads, før man begynder på diverse dekorationer. Derfor skal der heller ikke være mos, ukrudt eller andet mellem fliserne. Mos og ukrudt ”blomstrer” især i forår- og sommerperioden hvor rødderne får lange rødder, og dermed bliver sværere at fjerne. Derfor er et godt råd, at man begynder at fjerne ukrudt omkring marts måned, så ens have bare spiller.

Planter & Blomster

Når man har fået fundamentet til at spille, og haven står snorlige, så kan man begynde at tilføje planter og dekorationer. Det vil tage ens have til et helt nyt niveau. Det er enormt vigtigt at når man begynder at plante blomster, planter osv., at man planter dem som kan holde til den årstid man befinder sig i. Det er en dårlig ide at plante sommerblomster før april, da de ikke vil kunne klare de kolde frostgrader man får til og med Marts. Der er mange forskellige typer af blomster og planter, og derfor er det en god ide at plante de mere hårdføre i løbet af foråret. Derefter kan man stille og roligt udfase dem, og plante sommerblomsterne i takt med temperaturerne stiger.

Dekorationer

Det næste skridt til haveparadis er dekorationer. Det er op til en selv hvor dekorativ man vil/kan lide sin have, og hvilken smag man har og størrelsen på haven. Der er dog basale ”dekorationer” som næsten er et krav i enhver have. Flotte havestole- og bord er selvfølgelig en nødvendighed, når man inviterer folk på besøg i løbet af sommeren. Dernæst kan man også have en flot(te) bænk(e), hvilket giver haven et flot præg. Andre flotte dekorationer kan være krukker med flotte planter, mindre statuer eller et fuglehus. Et fuglehus hvor man en gang i mellem ligger solsikkekerner, giver haven og omgivelserne liv, når man kan høre fuglene kvidre. Man nærmer sig dermed ”haveparadis”, hvor ens have er idyllisk og ”dyrelivet” får ens have til at virke som noget fra en naturpark.

Categories:

Tags:

Comments are closed