Dette er to forskellige typer stik til opladning af en elbil derhjemme. Det vil højst sandsynligt være et type 2-stik. De fleste biler bruger denne type stik, da det blev pålagt af EU, at alle plug-in-biler fra 2014 skal have et type 2-stik. Der er nogle biler, der har den ældre, anderledes udformede Type 1-stikdåse, f.eks. Mitsubishi PHEV. Men disse er sjældne. Der findes type 1- til type 2-omformere.

Hvilken stikkontakt skal jeg købe? Dette er måske den mest afgørende del. Der findes ikke én enkelt strømforsyningsmulighed. Dit typiske valg er op til 7,4 kW for et typisk britisk hjem. Hvis du vil spare penge på opladeren, kan du vælge en lavere effekt (f.eks. 3,6 kW). Det vil dog tage længere tid at oplade din bil. Det er muligt at få en endnu hurtigere oplader på op til 22 kW, men meget få biler kan faktisk modtage en 22 kW-opladning fra en vekselstrømskilde som f.eks. en vægoplader i hjemmet. Selv hvis din bil kan modtage en hurtigopladning på 100 kW eller derover, er det den særlige DC-opladningshastighed i modsætning til bilens AC-opladningshastighed. Køb din ladestation her og spar mange penge på opladning af din elbil.

Kan du fremskynde opladningen? Hvis din bil kan modtage en vekselstrømsopladning på 11 eller 22 kW, er det muligt at fremskynde opladningstiden. Det eneste problem er, at du har brug for en trefaset forbindelse, hvilket dit hjem sandsynligvis ikke har. Din elektricitet leveres enten via en enfaset eller en trefaset forsyning. Forskellen mellem en enfaset og en trefaset forsyning: Et enfaset net har ganske enkelt én strømførende ledning, mens et trefaset net har tre strømførende ledninger. Du kan tilslutte dig alle tre for at få en hurtigere strømforsyning. Den gode nyhed er, at størstedelen af Det Forenede Kongerige er forsynet med et trefaset net. Den dårlige nyhed er, at de fleste boliger i Det Forenede Kongerige kun er tilsluttet en af disse tre strømførende ledninger. Så faktisk har de fleste boliger en enfaset forbindelse, selv om det er et trefaset net.

Categories:

Tags:

Comments are closed