Hvis du er husejer, er det vigtigt, at du husker at male din sokkel jævnligt. Når du bruger sokkelmaling, beskytter du nemlig din sokkel mod både vind og vejr. Det skyldes, at denne type maling har evnen til at lukke af for vand. Det betyder derfor, at udefrakommende fugt vil have sværere ved at trænge igennem din sokkel.

Sokkelmaling er let at håndtere og derfor kan du også sagtens selv male med det, hvis du gerne vil spare penge. Hvis du selv mangler enten tiden, overskuddet eller energien til at male, kan du naturligvis også få en håndværker til at hjælpe dig.

Inden du maler din sokkel

Inden du går i gang med at male din sokkel, bør du undersøge den for skader og revner. Det er nemlig, at overfladen på soklen er både fast og holdbar. Det betyder også, at du bør fjerne eventuelt løstsiddende maling.

Hvis du opdager nogle skader på overfladen, bør enten du eller en håndværker udbedre disse skader, inden du går i gang med at male soklen. Ligesådan er det også vigtigt, at du anvender en grunder, hvis din sokkel ikke har været malet før.

Husk at male på det rette tidspunkt

Når du gerne vil male din sokkel, bør du først tjekke vejrudsigten. Det er nemlig vigtigt, at soklen er tør, når du maler den. Hvis soklen derimod er fugtig, risikerer du at få et grimt resultat. Ligesådan kan det også gå ud over holdbarheden på malingen, hvis du maler på en fugtig overflade.

Derfor bor du male, når der er tørt vejr og temperaturen befinder sig mellem henholdsvis 10 og 25 grader. Det giver dig nemlig det klart bedste slutresultat.

Vælg den rette sokkelmaling

Når du har sat de rette rammer for dit maleprojekt, mangler du blot at finde den rette sokkelmaling. Du bør bruge en diffusionsåben maling. Når en maling er diffusionsåben, betyder det, at den er i stand til at aflede fugt. Derfor er denne type maling også et godt valg til udendørs maling. Ligesådan er det også vigtigt, at du vælger en maling, der er både stærk og robust.

Den maling, som du anvender på din sokkel, vil nemlig blive udsat for lidt af hvert. Derfor er det også vigtigt, at den kan holde til både vind og vejr.

Categories:

Tags:

Comments are closed