Efterhånden som vinteren slipper sit tag, og vejret begynder at bliver mildere, kan man nogle gange se, hvad barsk vintervejr kan gøre ved huset. Taget kan have taget skade, fundamentet har måske fået en frostsprængning eller trænger facade og gavl til at blive frisket lidt? Så er det måske nu, du skal overveje en renovering af huset, så det også kan blive sommerklar.

Giv facaden nyt liv og forbedr indeklimaet

Husets facade har det formål at beskytte mod vejrets lune, så de indvendige vægge og gulve ikke tager skade. Men hvis facaden begynder at slå sprækker, risikerer man, at det går udover indeklimaet, når regn og rusk får sit tag i huset. Derfor er det en god idé at være opmærksom på tilstanden af ens facade, da man ellers ret hurtigt kan stå med større problemer end bare en revne i muren.

Det er dog vigtigt, at man læser op på og sætter sig ind i tingene, inden man går i gang med en større renovering. Derfor er det altid en god idé at søge inspiration og gode råd på f.eks. internettet. På den måde vil man også kunne skabe sig et overblik over, hvad man har af tanker og planer, i forhold til hvad der kan lade sig gøre. Det kan nemlig hurtigt gribe om sig.

Overvej en renovering af indeklimaet

Man kan med fordel også overveje, om det er tid til at forbedre indeklimaet, for på den måde at give rummene et nyt liv. Måske trænger gulvene eller lofterne til at få en overhaling. Det har nemlig meget at sige, både i forhold til det liv man kan skabe i rummet samt akustikken. En dårlig akustik i et rum, har nemlig stor betydning for, hvordan det opleves at opholde sig i det. Hvis man oplever for mange udefrakommende støjgener, eller hvis der er for meget ekko og rungen i et rum, har man mindre lyst til at opholde sig i det i længere tid.

Igen bør man altid rådføre sig først, inden man kaster sig ud i de helt store projekter. Det bedste sted at starte er at finde inspiration og skabe nogle ideer til, hvad man ønsker at lave og hvordan man ønsker det lavet. På den måde kan man skabe et overblik, inden man snakker med eventuelle fagfolk. Her skal man aldrig være bange for at gøre sig store tanker og tænke lidt ud af boksen, for det er nemmere at rette en god idé til, end det er at bygge videre på en for simpel idé. Oftest vil de fleste ting kunne lade sig gøre, og man kan lige så godt for det gjort rigtigt første gang.

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar