Det er næsten ikke til at undgå at få alger på sit tag. Alger kommer nemlig som følgeskade af vind og vejr, og i og med at taget er et af de mest udsatte områder for vind og vejr, er algerne næsten ikke til at undgå der. Når det er sagt, så bør du virkelig gøre noget for at hjælpe dit tag med kampen mod algerne. Algerne er nemlig ikke særlig gode ved dit tag. Kender du ikke til de problemer, som alger på taget kan medføre? Så læs med her og bliv klogere på, hvorfor du skal få lavet en algebehandling af taget.

Alger slider på taget

Hvis du ikke får lavet en algebehandling af tag, og de tager overhånd, så vil de med tiden være medvirkende til, at dit tag tager skade. Det betyder, at du vil kunne risikere, at du skal skifte tag oftere, end det egentligt er nødvendigt, af den simple grund at algerne slider på dit tag. Så for at få dit tag til at holde så længe som muligt, så er det en god ide at behandle det for alger. Det er i hvert fald ikke nogen billig sag at skulle have skiftet sit tag, så det er bare med at passe så godt på det som muligt. Det er bedst for både miljøet og din pengepung.

Alger vokser helst i skygge

Alger trives bedst i skygge og kølige omgivelser. Så hvis dit hus ligger i skygge, eller hvis dele af dit hus ligger i skygge, så vil disse områder af taget blive mere udsat for alger, end de områder der får meget sol. Er det hele dit tag eller store dele af dit tag, der ligger i skygge i størstedelen af dagen, så vil der være endnu større grund til at behandle det imod alger. Da algerne ellers vil få fuldstændige optimale levevilkår og dermed endnu hurtigere kunne slå sig ned på dit tag.

Alger ser ikke særlig pæne ud

Udover at algerne ikke er særligt sunde for dit tag, så er de heller ikke særlig pæne at kigge på. Så hvis du samtidig står overfor et kommende hussalg, så vil de faktisk kunne risikere at skræmme nogle købere væk. Et tag fuldkommen dækket af alger kan nemlig virke som noget af en mundfuld at købe. Så endnu en grund til at behandle dit tag for alger er, at det vil kunne være lettere at sælge, hvis taget står i pæn stand.

Få gerne professionel hjælp til algebehandling af tag

Det er fuldt ud lovligt selv at behandle sit tag for alger. Men du kan risikere at lave skader på dit tag, hvis du ikke ved, hvordan du skal fjerne algerne. Så hvis du er det mindste i tvivl, så vil det være en rigtig god idé at få professionel hjælp til at komme algerne til livs. På den måde passer du bedst muligt på dit tag – det vil i hvert fald være surt at komme til at lave en skade på taget i dit forsøg på at passe på det.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar