Når man ejer sit eget hus, så skal man selv vedligeholde det. Det gælder faktisk både ens hus og ens grund – i hvert fald hvis man ønsker at det skal være godt og rart at bo i og holde længe.

Når man vedligeholder sit hus, så skal man selvfølgelig også vedlige holde sit tag, ellers kan det have katastrofale konsekvenser og dem kan du læse mere om her.

Styr på tagrenderne

Det er din tagrende, der bevirker, at vandet løber fra dit tag og det korrekte sted ned i jorden. Så er der problemer med din tagrende af den ene eller anden art, så vil vandet ikke blive ledt det rigtige sted hen. Er din tagrende for eksempel fyldt med blade, så vil den stoppe til og vandet kan dermed ikke komme forbi. Når vandet ikke kan komme forbi, så vil det lægge sig i tagrenden i stedet for.

På et tidspunkt vil der være faldet så meget nedbør, at vandet løber udover kanten af den tagrende og ned af din husmur. Det kan i værste tilfælde skabe råd, mug og svamp i husmuren eller i fundamentet på dit hus.

Et tag holder ikke for evigt

Det er vigtigt at huske på, at uanset hvilket type tag der ligger på dit hus, så holder det ikke for evigt. Der er nemlig ret stor forskel på, hvor lang tid et tag det kan holde. Nogle tag holder over 50 år og andre typer af tag skal skiftes når de er omkring de 20 år gamle.

Men de tal afhænger også meget af, hvor god du er til at få dit tag vedligeholdt. Står du med et tag der trænger til at blive skiftet? Eller er du i tvivl om dit tag trænger til at blive skiftet? Så kan du få god og kompetent hjælp og vejledning her.

Det er nemlig vigtigt at skifte dit tag i tide, ellers kan du risikere at det begynder at blive utæt. Utætheder i dit tag, kan og vil med tiden gøre, at der trænger sig fugt ind i din bolig og fugt er virkelig ikke noget at spøge med. du kan faktisk risikere at der trænger sig så meget fugt ind, at renoveringen vil være langt mere omfattende end hvad et nyt tag det er.

Et nyt tag behøver ikke at være dyrt

Det er dyrt at holde hus og have, det kan man ikke komme udenom. Men det behøver faktisk ikke at være så dyrt igen, at få lagt et nyt tag.

Det kommer blot an på hvilken tagtype du ønsker dig. Der er nemlig store prisforskelle på de forskellige typer af tag.

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar