Når vi snakker om den perfekte partner til huset, så er der naturligvis tale om vores bedste ven, nemlig hunden. Villa, Volvo og Vovse – der er en grund til, at det er blevet til et ordsprog.

I Danmark er hunden et ufatteligt populær kæledyr – og det giver lidt sig selv hvorfor. Hvem ønsker ikke, at blive mødt i døren med det gladeste væsen, som egentlig blot har ventet på, at være sammen med dig og som elsker dig overalt på jorden?

Beslutningen om, at anskaffe sig en hund

Enten er du stadig ikke afklaret og er måske i gang med, at gennemtænke processen for, at anskaffe sig en hund – eventuelle fordele og ulemper. Når beslutningen er taget, så skal man til, at finde ud af hvilken type hunderace man vil anskaffe sig. Det kan være lidt af en kabale at få til, at gå op idet, at der findes over 300 forskellige hunderacer.

Hvilke ting skal man tænke over inden man anskaffer sig en hund?

Her er det vigtigt, at man virkelig tænker sig om, for dét, at anskaffe sig en hund er et stort ansvar. Det er vigtigt, at man ved hvad men vil med sit lidt de næste 10 år. Det lyder måske voldsomt, men den gennemsnitlige hund lever omkring 10 år og det betyder altså, at hvis du har gået og overvejet, at rejse verdenen rundt i 12-18 måneder på et tidspunkt indenfor de næste 10 år – så er det måske ikke så hensigtsmæssigt, at anskaffe sig en hund.

Du skal også finde ud af hvordan du er som person idét, at de færreste hunderacer ønsker, at blive efterladt alene hjemme i for lang tid ad gangen. Så hvis du er en person der elsker, at være meget ude og overnatte hos vennerne eller veninderne, så bør du også tænke dig om en ekstra gang.

Dernæst skal du finde ud af om der reelt set er plads i økonomien til en hund. En hund koster penge. Du har måske pladsen i dit dejlige hus, men der kan være mange udgifter forbundet med en hund. Dyrlægeregninger, vaccinationer, hundemad, hundelegetøj, hundeseng, børste, tandpasta og de mange andre ting der hører sig til.

Hvilken hunderace skal jeg vælge?

Der findes mange hjemmesider hvor man kan finde information om de mange hunderacer. Eksempelvis på hunderacer.dk.

Det der gør sig gældende når man skal vælge en hunderace er om du er meget aktiv, om du er klar til meget hundehår eller om du foretrækker en hund der ikke fælder så meget. Om du

er meget hjemme og om du ønsker en hund der er meget selvstændig eller en hund som følger dig hvorend du går. Derudover skal man finde ud af størrelsen. Vil du have en ordentlig krabat af en hund eller en lille skødehund?

Alt i alt skal man tænke sig om når man anskaffer sig en hund, men det er vigtigt, at man er reel med sig selv. Lad ikke følelserne fortælle dig, at du vil have en hund, men brug lidt tid på virkelig, at tænke det igennem. På den måde foretager du ikke et valg, som du måske fortryder.

Vælger du, at anskaffe dig en hund til dit hus, så er du derimod nærmest garanteret godt selskab de næste mange år.

Categories:

Tags:

Comments are closed