Hvert hjem har en eltavle som styrer alle elinstallationer eller el-anlægget i huset. I moderne hjem ser du typisk eltavler udstyret med automatiske sikringer og i ældre bygninger ser du keramiske sikringer. Den største forskel på de to former af el-anlæg eller eltavler er at eltavler udstyret med keramiske sikringer skal udskiftes hver gang ved tilfælde af kortslutning, eller overbelastning, og atomistiske sikringer kun skal ”slås til igen” når strømmen afbrydes.

Hvis en automatisk sikring er defekt, så skal du kontakte en akut elektriker, for at udskifte den til en ny. Det sker heldigvis sjældent at en automatisk sikring går i stykker. En akut elektriker plejer også være behjælpelig vedrørende rådgivning omkring hvordan du skifter en ældre sikring, du kan f.eks. tinge til Norh på telefon 22 22 28 68, for rådgivning.

Skift ældre sikring sikkert

Det er ikke kompliceret at udskifte en ældre sikring som sprunget, men for at kunne udskifte en sikring så kræver det at du har nye sikringer af samme ampere til rådighed. Hvis du ikke har, så kan du købe dem i dit lokale byggemarked, indkøbsbutik eller kiosk.

Sådan skifter du en ældre sikring trin for trin

  1. Slå hovedafbryderen i el-tavlen fra
  2. Kig efter den sikring som mangler et lille stykke af metalplade, det er den sikring som du skal udskifte
  3. Skrue eller træk den ældre sikring fra eltavlen, alt efter hvad for eltavle du har
  4. Placere en ny sikring som erstatter den ældre sikring, samme stede
  5. Slå til hovedafbryderen igen

 

Hvis den ældre sikring sprunget på grund af en til fældning overbelastning, så burde problemerne nu være løst. Har du brug for en mere uddybende skift sprunget sikring guide, så kan du læse mere på Ny Eltavles hjemmeside.

Husk at aldrig tage nogle chancer med el, hvis du er i tvivl om du kan udføre en el-opgave selv, kontakt din lokale elektriker.

 

Categories:

Tags:

Comments are closed