Sådan gør du plads til hunden i dit hjem

Det er vigtigt at gøre plads til ens firbenede ven i hjemmet. Alt afhængig af hvor stor han er, så kommer han jo også til at kræve en del mere plads… følgende artikel beskriver nogle af de måder, din nye hund kommer til at indtage plads i hjemmet. Det er noget man skal forberede sig på, når man bliver hundeejer.

En fast sengeplads

Det er først og fremmest en god ide at give hunden dens helt eget sengested. På den måde har den et lille område, som er helt dens eget. Og på den måde gør man det også en del nemmere for hunden at slappe ordentligt af, fordi den ved hvor den ligge sig og tage en lur.

Man kan skabe sådan et lille område til hunden ved simpelthen at vise den hen på en plet på gulvet og fortælle den, at den skal lægge sig ned. Nogle hunde vil allerede fra første omgang forstå, at det er de må lægge sig og sove. Men andre hunde skal nu lige have det af vide et par gange, før de forstår det.

De fleste hundeejere lader dog ikke bare hunden ligge på gulvet. Der er mange der vælger at anskaffe en dissideret hundeseng til hunden. Og det er også en god ide at gøre, da det kan være en del behageligere for hunden.

Hvis du rejser og ikke lige kan have hundesengen med dig, så kan du også nøjes med et tæppe. På den måde kan hunden stadig ligge blødt og du kan visuelt se, hvor det er hunden sengeplads er henne.

Nogle vælger også at have et hundebur indenfor i boligen. Dette kan fungere som en form for sengeplads til hunden. Men samtidig er det en måde hvormed man kan låse hunden væk et sikkert sted, hvis man får gæster eller lignende i hjemmet.

Opbevaring af alle hundetingene

Man skal som regel hav en hel del ting i hjemmet for at kunne passe hunden ordentligt. Hvad disse ting er kommer meget an på din hund. Det er for eksempel meget almindeligt at have legetøj i boligen, hvis hunden er ung og endnu meget legesyg. Og selv når hunden bliver ældre, så kan der ligge og flyde hundelegetøj i forskellige kroge af hjemmet.

Hvis du stadig er i fuld gang med at træne hunden, så kan du også have en del liggende i forbindelse med dette. Det kan være diverse godbidder og seler.

Til sidst er der jo al hundemaden og måske også kosttilskud, som du har til hunden. Det skal også opbevares et sted.

Skal hunden også have et ”hus”?

Det er også en god ide at spørge sig selv, hvorvidt man skal have et lille hundehus til hunden. Det kan for eksempel være et lille hus, som man sætter ude i baghaven. På den måde har hunden et sted at ligge sig, hvis det regner imens den er udenfor eller den har brug for lidt skygge.

Sådan et hundehus er især meget relevant at have, hvis du ikke har nogen overdækket terrasse. Hvis hunden er ude på solrige dage, så har den brug for et sted at køle sig ned.

Categories:

Tags:

Comments are closed