Et alkoholmisbrug i et hjem er meget ubehageligt og det kommer med mange negative konsekvenser. Specielt børn som vokser op i en familie med en alkoholiker som forældre, kan få negative konsekvenser og psykiske lidelser resten af livet.

At vokse op i et hjem, hvor en eller flere voksne har et misbrug, betyder ofte, at børnene oplever utrygge situationer og aggressiv adfærd. I undersøgelsen “Alkohol i Danmark 2015” fortalte mere end hver tredje af de personer, der angav at være vokset op med misbrug i familien, at de meget ofte, ofte eller en gang imellem blev råbt ad eller på anden vis verbalt krænket på grund af alkoholforbruget hos personen i husstanden, der drak for meget. 22,9 procent fortalte, at de ofte, eller engang i mellem været vidne til alvorlig vold på grund af alkoholforbruget hos personen i husstanden, der drak for meget.

Kilde: Alkohol i Danmark 2015

Få professionel alkoholafvænning

Mange prøver forgæves at komme ud af et alkoholmisbrug på egen hånd og det er desværre umuligt. Når først man har fået et misbrug af alkohol eller en afhængighed har man brug for hjælp. Denne hjælp kan komme fra andre gode relationer, men ofte er det en stor fordel at få professionel hjælp og for mange er det, eneste der virker. Et alkoholmisbrug er et behandlingskrævende problem, som ikke går over af sig selv. Få professionel afvænning af alkohol her.

Ambulant alkoholafvænning

For langt de fleste vil en ambulant alkoholbehandling være det rigtige valg. De fleste med et alkoholmisbrug er personer med fast indtægt og bolig. For disse personer vil det være en stor fordel at kunne blive i vante omgivelser, samtidig med at være i behandling. Det har normalt en stor positiv effekt på behandlingsprognosen.

Akut alkoholafvænning

Det er altid en stor beslutning at vælge en behandling. Derfor er det også vigtigt at finde et sted hvor man kan starte med det samme. Det gælder om at få hjælp så snart motivationen er der. Misbruget kan hurtigt tage over hvis ikke det sker.

Privat og intensiv alkoholafvænning

Mange i dag vælger en privat behandling, da der ofte er mange fordele ved dette. Mange private steder er det nemlig muligt at modtage behandling udenfor normal arbejdstid og derfor kunne forsætte med at passe sit arbejde. De fleste private steder vil de ofte tilbyde en meget mere intens behandling, hvilket vil gøre ens muligheder for at blive fri at sit misbrug meget bedre. Det er desværre sjældent at få ugentlige samtaler hjælper til at komme ud af et misbrug. Der skal som regel en intensiv behandling til. Fordelen er så at det tager kun ca. 6-8 uger for at blive færdig behandlet.

Categories:

Tags:

Comments are closed