Drømmer du om at udvide dit hus, så det bliver større? Måske vil du gerne have nogle ekstra rum, en udestue eller noget tredje? En nybygning eller tilbygning kan være en god måde at forny hjemmet på – uden at du behøver at flytte dig. Der er dog også nogle ting, som er meget vigtige at vide, når du skal i gang med at lave tilbygning. Især hvis du skal ændre på de bærende konstruktioner i bygningen. Det kræver nemlig tilladelse fra kommunen. Læs videre her og bliv klogere på hvad nybygning og tilbygninger kræver, og hvad du skal være opmærksom på.

Fuldmagt og godkendelse

Det kræver en fuldmagt fra ejeren. Hvis du bor til leje eller i andelsbolig eller boligforening, skal du altså have en fuldmagt fra din udlejer eller forening, inden at du går igang med at lave tilbygning. Det er nemlig bygningens ejer, som bestemmer hvad der skal ske med den. Derudover skal kommunen også godkende byggeprojektet. Hvis der skal lavet ændringer i nogle af de bærende konstruktioner, skal det tilses af kommunen. Det er blandt andet af sikkerhedsmæssige årsager, så bygningen forbliver sikker og stabil.

Et byggeprojekt må ikke igangsættes, inden at kommunen har sagt god for projektet. Du skal også udfærdige igangsættelsespapirer, som kommunen skal have, inden at projektet opstartes. Hvis du foretager ændringer efter at du har fået godkendelse, så skal kommunen foretage en ny vurdering af projektet. Mens arbejdet er i gang, så skal konstruktionen altid være helt sikker. Hvis du laver afstivning, så skal den også accepteres af kommunen. Kommunen skal have alle tegninger og planer for byggeprojektet.

Bor du i rækkehus eller lignende?

Hvis du bor i et rækkehus eller i et såkaldt enfamilieshus, så skal du ofte underskrive en erklæring vedrørende ukompliceret byggeri. Det kræver de fleste kommuner nemlig. Erklæringen betyder bare, at du påtager dig al ansvaret som bygherre for at dit byggeri foregår efter alle regler og lovgivninger. Det indebærer også at alle dokumenter og godkendelser er udfærdiget og godkendt. De vigtige dokumenter indebærer også tegninger af byggeriet, samt statiske beregninger. Det er meget vigtigt at være opmærksom på disse tilladelser og godkendelser. Hvis du ikke har orden i papirarbejdet, kan det få økonomiske konsekvenser i fremtiden. Det ses særligt, når folk gerne vil sælge deres hus igen.

Du bør altid tjekke op på alle regler og lovgivninger i den enkelte kommune, inden at du foretager dig et nyt byggeprojekt. På den måde er du på den sikre side.

Categories:

Tags:

Comments are closed