Myrer er vigtige for miljøet på flere måder end det er rimeligt at tælle, men de bliver hurtigt til en plage, når de invaderer dit hjem for at søge mad, ly eller begge. De færreste er glade for en myreinvasion, men hvad gør man, hvis man ikke ønsker at bruge myregift? Det vil vi svare på her med 3 måder at komme af med myrer uden gift. Skulle alt andet fejle, Kontakt AAA Skadedyrsbekæmperen.

1. Find eddiken frem

Myrer kommunikerer med hinanden ved hjælp af lyde, berøring og feromoner. Feromonerne er kemiske signaler. Duftspor, i bund og grund. Myrer opfatter lugte med deres antenner og kan bestemme retning og intensitet af dufte. Hvis en fouragerende myre finder føde, markerer den et spor, der fører tilbage til kolonien, og som de andre myrer så følger til fødekilden. Hver gang sporet følges, forstærkes lugten. Ved at bruge hvid eddike ved alle deres indgange og alle stier, som du kender til, afbryder du deres duftspor og gør det sværere for dem at krybe tilbage til den fødekilde, som de har invaderet.

Bland hvid eddike og vand sammen, og spray/tør alle indgange, som du ved eller har mistanke om, at de kan komme ind ad, og spray/tør alle bordplader eller overflader ved fødevarekilder.

2. Tegn en linje med kridt

Myrer, der snubler gennem kridt, bliver dækket af det, mens nogle mennesker antyder, at mineraler i kridt (såsom talkum) faktisk dræber myrerne.

Tegn en tyk, kraftig streg omkring indgangene – gentag det efter behov. Bruges med andre elminationsmetoder.

3. Honning som afledningsmanøvre

Hvis det ikke hjælper at fjerne dem, kan du prøve at aflede dem. Hvis en koloni har slået lejr, kan afledning nogle gange være den rette løsning. Når de først har besluttet, at den honningkrukke, du har lagt ud, er bedre end den svært tilgængelige mad, du har låst inde, er det lettere at lægge noget, der afholder dem fra at komme tilbage.

Placér en lille papirskål med honningen udenfor, et stykke fra dit hus, men ikke så langt væk, at myrerne ikke finder den. Når de finder det søde stads, vil de gerne gå hen til det i stedet for at komme ind i huset. Du kan også blande lidt sukker og vand og sprøjte det på jorden, hvis du finder honningen ineffektiv. Når de har opdaget potten, skal du flytte den lidt ad gangen længere og længere væk fra huset og fylde den op igen og genopfriske den efter behov.

Categories:

Tags:

Comments are closed