Skumbad?

Er det ikke noget vi giver børnene?

Jo – det kunne det være, men faktisk har bilen også rigtig godt af det:

Da:

Bilen bliver lagt i blød – og derved bliver alt det snavs som der er på bilen opblødt og dermed er væsentlig lettere at skylle af bilen med en højtryksrenser.

Ved at skylle det af uden at berøre med en svamp får du derved en mere skånsom vask af bilen – i forhold til hvis du var kørt i vaskehal, eller hvis du ”bare” var gået i gang med at vaske på den.

Udstyr til bilvask

Du skal bruge noget udstyr for at komme i gang – men mange ting, såsom spande, børste og pensler – er noget som kan holde i mange år. Typisk kan det bedst svare sig at købe en basis vaskepakke og så kan du fra dette sæt udvide lige så tosset som du gerne vil.

Essentielt med højtryksrenser og skumlanse

Skal bilen lægges i blød, kommer du ikke uden om at du skal have en højtryksrenser og en skumlanse.

Det er en plastik beholder som du kan koble direkte på din højtryksrenser, som er udviklet til at kunne give bilen det skumbad som den som oftest trænger til.

Dertil skal du naturligvis bruge en sæbe – og de er som oftest dedikeret til at kunne blive brugt i en skumlanse og til din bil, hvorfor de har en langt højere effektivitet – end hvis du ”bare” bruger en tilfældig fra dit byggemarked, supermarked eller lignende.

Effekten bliver næsten ligesom at se en ildebrand blive slukket med skum – om end formålet du ønsker at opnå her er selvfølgelig noget helt andet!

Så længe skal skummet sidde

Typisk skal skummet som du kommer på med en skumlanse sidde så længe som muligt. I praksis kan det ikke sidde for evigt uden at tørre ind – men det kan altså sidde ret længe – måske 5-10 minutter – afhængig af vejret. (Jo varmere – des kortere tid kan det sidde)

Bilen bliver ikke helt ren

Selv om skumbadet gør at snavset bliver opløst nemmere – kan du altså ikke med en højtryksrenser og skumlanse gøre bilen 100% ren. Du er er nødt til efterfølgende at gå over den med en vaskehånd og noget autoshampoo i en spand.

Husk at slutte af med en lakforsegling

Når bilen er vasket, skal du have noget lakforsegling på – hvis ikke bilen har noget i forvejen. Det kan du godt lægge på med skumlansen – hvis du kan finde et produkt som er egnet til det (Aqual Seal eller Polar Seal) – men du kan også lægge en voks på. Det kommer helt an på dit temperament. Uanset – så vil du få en UV beskyttende effekt på lakken, så den ikke oxiderer i samme grad.

Categories:

Tags:

Comments are closed