3 måder du kan dyrke mad i egen have

Vil du gerne i gang med at dyrke noget mere mad i din have, men er du ikke sikker på, hvad du skal kaste dig over, har vi her samlet et par gode bud til dig, så du kan gøre det nemmere for dig selv at komme i gang med at få mad ud af din have.

 

Når du har fået din egen have, er det jo også bare dejligt at kunne komme i gang med at forsyne sig selv med alt fra æbler til søjle kirsebær.

Lav et urtebed

For det første kan du jo vælge at kaste dig over at lave et urtebed. Det behøver ikke at fylde særlig meget, og det kan være rigtig godt at lave for dig, der er interesseret i at have en masse friske krydderurter i din have, som du kan gå direkte ud af plukke af.

 

Det er meget let at komme i gang med at lave et urtebed, da du bare skal lave dig et lille bed, som ikke tager meget plads i haven, og så skal du ellers finde ud af, hvilke urter du er interesseret i at dyrke.

Anlæg en køkkenhave

Det kan også være en mulighed for dig at anlægge en køkkenhave, hvis du har lyst til det. Her kan du dyrke alle dine grøntsager, og du kan få mulighed for at kunne gå direkte ud og høste alt fra kartofler til radisser, og hvad du nu ellers ynder at have i din egen køkkenhave.

 

Det kræver lidt mere plads i haven at få en køkkenhave, men det kan være det hele værd, hvis du vælger at gøre det, da du kan dyrke så mange forskellige og lækre sager i sådan en køkkenhaven.

Plant frugttræer og buske med bær

Sidst, men ikke mindst, kan det også være en mulighed for dig at plante en lang række forskellige frugttræer eller buske med bær, hvis du også vil have lidt, som du bare kan gå og snacke af, når du har lyst til det. Det er jo nemt lige at gribe et æble eller et par hindbær med på vejen.

 

Du kan evt. overveje at plante laurbær kirsebær, hvis du drømmer om at få dit helt eget kirsebærtræ. Det vil du ikke komme til at fortryde, og der er ikke noget som at have lækre plukkemodne kirsebær direkte ude i sin egen have.

Categories:

Tags:

Comments are closed